?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Siegfried Mureşan: Ce face coaliția PSD - ALDE cu adoptarea bugetului se cheamă abuz de putere și încălcarea rolului constituțional al Parlamentului României de unic legiuitor al țării

Siegfried Mureşan: Ce face coaliția PSD - ALDE cu adoptarea bugetului se cheamă abuz de putere și încălcarea rolului constituțional al Parlamentului României de unic legiuitor al țării

Un articol de: B1.ro - 11 Feb 2019, 14:02
Politică

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan critică în termeni duri felul în care PSD vrea să treacă acum în mare grabă proiectul de buget prin Parlament, după ce a întârziat cu acesta până în luna februarie.

"Ce face coaliția PSD - ALDE cu adoptarea bugetului se cheamă abuz de putere și încălcarea rolului constituțional al Parlamentului României de unic legiuitor al țării.

Parlamentarii au avut la dispoziție doar jumătate de zi lucrătoare pentru a formula și depune amendamente la buget. Bugetul a fost adoptat de Guvern vineri după-amiază, iar parlamentarii au termen-limită de depunere a amendamentelor astăzi la ora 12.00", a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Acesta a dat exemple din Europa în care parlamentarii au la dispoziţie 3-4 luni pentru a depune amendamente şi a dezbate un proiect atât de important.

"Ca o comparație, când eu am fost negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul Uniunii Europene din 2018, am avut la dispoziție 3 luni pentru a formula și depune amendamente la propunerea de buget a Comisiei Europene.

Să vă mai dau un exemplu: bugetul Germaniei pentru 2019 a fost adoptat de Guvernul de la Berlin încă din luna iulie 2018, iar Parlamentul l-a votat la sfârșitul lunii noiembrie, deci după mai bine de 4 luni", a arătat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul arată că prin această grabă de acum, PSD vrea să ascundă de analiza parlamentarilor cât de slab este bugetul şi cum a fost construit pe cifre umflate.

"De ce face coaliția PSD – ALDE acest lucru? Pentru că știe că este un buget slab, construit pe cifre umflate, un buget al stagnării economice. De aceea, vrea să se adopte bugetul pe repede-înainte fără a le oferi parlamentarilor timp să analizeze, să dezbată și să adopte în cunoștință de cauză bugetul. Astfel, este încălcat rolul Parlamentului de unică autoritate legiuitoare a țării, așa cum este prevăzut în Articolul 61 din Constituția României", concluzionează Siegfried Mureşan.
 

Citeşte mai multe despre:   Siegfried Muresan,   PNL,   PSD
 
 
 
Loading...