Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Siegfried Muresan, despre Viorica Dăncilă: Cât a fost prim-ministru, ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro / Faptul că a fost numit consultant al BNR privind aderarea la zona euro este o decizie total greşită

Siegfried Muresan, despre Viorica Dăncilă: Cât a fost prim-ministru, ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro / Faptul că a fost numit consultant al BNR privind aderarea la zona euro este o decizie total greşită

Un articol de: George Lupu - 18 Mai 2021, 18:01
Siegfried Muresan, despre Viorica Dăncilă: Cât a fost prim-ministru, ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro / Faptul că a fost numit consultant al BNR privind aderarea la zona euro este o decizie total greşită Foto: facebook.com/SiegfriedMEP Politică

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan afirmă că Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro, în loc să ne apropie, cât a fost premier. Acesta critică numirea fostei șefe PSD la BNR, decizie despre care spune că  ”este total greşită”.

”În doi ani cât a fost prim-ministru, Viorica Dăncilă ne-a îndepărtat de aderarea la zona euro, în loc să ne apropie. Nu a făcut progrese pe niciunul dintre cele 5 criterii pe care România trebuia să le îndeplinească pentru aderarea la zona euro”, a scris, marţi, pe Facebook, eurodeputatul Siegfried Muresan.

Potrivit acestuia, pe 4 criterii - stabilitatea preţurilor, stabilitatea cursului de schimb, ratele dobânzilor pe termen lung şi convergenţa juridică - ”situaţia la finalul guvernării Dăncilă a fost la fel de proastă ca la începutul guvernării Dăncilă”.

”Pe ce de-al 5-lea criteriu de aderare la zona euro - finanţele publice - lucrurile s-au înrăutăţit din cauza măsurilor economice populiste din perioada guvernării Dăncilă care au afectat deficitul bugetar. De aceea, faptul că Viorica Dăncilă a fost numit consultant al Băncii Naţionale privind aderarea la zona euro este o decizie total greşită. Argumentul Băncii Naţionale cum că Viorica Dăncilă ar avea relaţii bune cu ecologiştii din Parlamentul European este paralel cu realitatea”, a mai scris liberalul.

Acesta afirmă că, în timpul Guvernului Dăncilă, ”europarlamentarii ecologişti participau la proteste organizate faţă de atacurile PSD la adresa justiţiei, luau cuvântul în Parlamentul European faţă de atacurile PSD la adresa justiţiei şi, în plus, toţi europarlamentarii ecologişti, 51 din 51, au votat rezoluţia Parlamentului European care condamna atacurile PSD la adresa justiţiei în noiembrie 2018, când Viorica Dăncilă era prim-ministru”.

”Dăncilă a fost un prim-ministru foarte slab şi un europarlamentar foarte slab, având un singur raport legislativ încheiat în Parlamentul European în 9 ani de mandat. De aderarea României la zona euro trebuie să se ocupe economişti şi oameni politici care ştiu ce fac, nu politicieni incompetenţi puşi să conducă ţara de infractori dovediţi”, a conchis liberalul.