Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Siegfried Mureșan (PNL): Bugetul este unul din instrumentele cheie pentru o Uniune Europeană puternică

Siegfried Mureșan (PNL): Bugetul este unul din instrumentele cheie pentru o Uniune Europeană puternică

Un articol de: Vladimir Ionescu - 29 Mar 2020, 16:38
Siegfried Mureșan (PNL): Bugetul este unul din instrumentele cheie pentru o Uniune Europeană puternică Foto: facebook.com/SiegfriedMEP Politică

Siegfried Mureșan, eurodeputat PNL și vicepreședinte al PPE, a atras atenția că Uniunea Europeană are nevoie de mai multe instrumente pentru a fi puternică, iar bugetul este unul dintre ele.

„De doi ani de zile susțin că Uniunea Europeană are nevoie pentru perioada 2021-2027 de un buget suficient de mare pentru a finanța actualele priorități ale Uniunii Europene și pentru a avea suficiente rezerve pentru a răspunde în cazul apariției unor crize neprevăzute”, a afirmat Siegfried Mureșan, potrivit postării publicate duminică pe pagina de Facebook a PNL.

Demnitarul european a explicat că „șapte ani este o perioadă foarte lungă de timp și cu siguranță vor apărea multe crize pe care este imposibil să le prezicem acum. Așa a fost și de-a lungul ultimilor șapte ani. Un buget prea mic înseamnă că Uniunea Europeană nu poate răspunde crizelor care apar sau că asta se va face prin reducerea finanțării pentru prioritățile tradiționale. De doi ani de zile susțin asta, iar de de doi ani de zile există state membre care luptă pentru un buget mic, ceea ce înseamnă o Uniune Europeană slabă”.

„Aseară președinta Comisiei Europene a spus că va face propuneri de modificare a proiectului de buget al Uniunii Europene pe perioada 2021-2027 pentru a include un pachet de măsuri pentru a reveni după criza provocată de coronavirus. Este un prim pas”, a mai spus Siegfried Mureșan.

 

Citeşte mai multe despre:   Siegfried Muresan,   PNL