Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Siegfried Mureșan: Programul PNL e proeuropean, e realist și concret. Prioritatea zero va fi simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene (VIDEO)

Siegfried Mureșan: Programul PNL e proeuropean, e realist și concret. Prioritatea zero va fi simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Mai 2019, 20:02
Siegfried Mureșan: Programul PNL e proeuropean, e realist și concret. Prioritatea zero va fi simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene (VIDEO) Politică

Siegfried Mureșan, candidat liberal la alegerile europarlamentare, a declarat că programul PNL este unul proeuropean, realist și concret. Iar prioritatea zero pentru liberalii ce vor ajunge în Parlamentul European va fi simplificarea procedurilor pentru obținerea de fonduri europene. 

”Programul PNL are trei atribute principale: e proeuropean, e realist și concret.

Programul e proeuropean deoarece noi, PNL, ne propunem continuarea procesului de consolidare a UE. Noi credem că România poate fi puternică doar în cadrul unei UE puternice. Vorbim deschis despre avantajele apartenenței României la UE și respingem categoric orice  tentativă de slăbire, de atacare injustă a UE. Iată un exemplu de avantaj: de când România a devenit stat membru al UE, am contribuit cu 17 miliarde de euro, dar, în aceeași perioadă, am absorbit 52 de miliarde de euro fonduri europene. Rata șomajului e azi cu 3,7% mai mică decât ar fi fost dacă nu am fi beneficiat de aceste fonduri. S-au construit 300 de kilometri de drumuri noi, s-au reabilitat 3.300 de kilometri, iar economia României e cu 14% mai mare decât ar fi fost fără aceste fonduri europene. Despre aceste avantaje și altele noi vom vorbi în această campanie, deoarece vrem ca românii să fie bine informați și să ia o decizie în cunoștință de cauză pe 26 mai.

Programul PNL este unul realist. Tot ce noi ne asumăm în acest program știm că poate fi îndeplinit și știm cum să-l îndeplinim. Și un instrument esențial e calitatea PNL de membru al celei mai puternice familii politice la nivel european - Partidul Popular European. Colegii mei europarlamentari beneficiază de expertiză, de credibilitate la nivelul PPE, la nivelul PE și vor ști să obțină beneficii pentru România.

Programul PNL este și un program concret. Propunem lucruri concrete pentru toate categoriile sociale din România. Prioritatea zero a PNL va fi simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene. Sunt mulți beneficiari de fonduri europene care ne spun că accesarea a fost prea complicată. Prin urmare, noi susținem aplicarea unui set unic de norme și reguli, adică aceleași reguli valabile în toate statele membre, bazate pe regulile din țările care au avut cea mai mare rată de absorbție”, a declarat Siegfried Mureșan, în cadrul evenimentului prin care a fost prezentat programul PNL.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Siegfried Muresan,   PNL