Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Siegfried Mureșan (PNL): Plumb și Nica, nicio șansă să devină vicepreședinte al Comisiei Europene. Premierul Dăncilă să vină cu propuneri serioase de comisar, altfel riscă reputația internațională a României

Siegfried Mureșan (PNL): Plumb și Nica, nicio șansă să devină vicepreședinte al Comisiei Europene. Premierul Dăncilă să vină cu propuneri serioase de comisar, altfel riscă reputația internațională a României

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Aug 2019, 10:08
Foto: facebook.com/pg/SiegfriedMEP Politică

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a afirmat, miercuri, că premierul Dăncilă pune în pericol reputația internațională a României, prin propunerea Rovanei Plumb și a lui Dan Nica pentru ocuparea poziției de comisar european. În aceste condiții, spune demnitarul european, șansele ca țara noastră să primească postul de vicepreședinte al Comisiei Europene sunt „nule”.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

„Prim-ministrul Dăncilă riscă reputația internațională a României. Cu actualele propuneri de comisar european, șansele României de a obține postul de vicepreședinte al Comisiei Europene sunt nule.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a făcut două nominalizări proaste pentru funcția de comisar european din partea României, care provin din două grupări diferite ale PSD. Viorica Dăncilă, președinte al PSD, a făcut aceste nominalizări doar pentru a-și asigura sprijinul acestor grupări din cadrul partidului.

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! BIATA, RONA HARTNER! AU DESCHIS TESTAMENTUL! DIN PĂCATE E ADEVĂRAT! AU FOST ULTIMELE IMAGINI

Cu astfel de candidați, prim-ministrul Viorica Dăncilă riscă reputația internațională a României. Candidații la funcțiile de comisari europeni vor fi audiați în Parlamentul European, aceste audieri sunt publice, iar candidaturile slabe, precum cele propuse de Viorica Dăncilă, au mari șanse să fie respinse la votul Parlamentului, ceea ce reprezintă o pată neagră pentru imaginea României în Europa. În plus, cu aceste nominalizări, șansele ca România să obțină un post de vicepreședinte al Comisiei Europene sunt nule”, a scris, miercuri, europarlamentarul PPE, pe pagina sa de Facebook.

Siegfried Mureșan a explicat că, prin niște nominalizări serioase, România ar avea „ocazia unică” de a obține un portofoliu important de comisar european, precum și o funcție de vicepreședinte al Comisiei Euorpene.

„Cu nominalizări serioase, România ar avea ocazia unică de a obține un portofoliu important de comisar european, inclusiv o funcție de vicepreședinte al Comisiei. Motivul este că statele din Europa de Est nu au obținut nicio poziție importantă în noua conducere a Uniunii Europene, iar noul președinte al Comisiei se vede nevoit să contrabalanseze acest dezavantaj în interiorul Comisiei Europene. 

În plus, începând cu extinderea Uniunii Europene către Europa de Est, la 1 mai 2004, țările din regiune au deținut în permanență funcții de vicepreședinți în cadrul Comisiei. Estonia a avut de trei ori funcția de vicepreședinte, Slovacia, de două ori, iar Bulgaria și Letonia, câte o dată. România nu a deținut încă funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, de aceea Guvernul României are tot dreptul să ceară această funcție pentru țara noastră”, a adăugat acesta.

Siegfried Mureșan reamintește că, încă din data de 5 iulie, i-a transmis public acest lucru Guvernului. 

„Am transmis public acest lucru Guvernului României încă din data de 5 iulie, imediat după desemnarea Ursulei von der Leyen drept candidat la funcția de președinte al Comisiei Europene. Tot atunci, am explicat Guvernului că România poate obține acest lucru doar dacă vine cu un candidat credibil, competent și cu anvergură europeană. Am mai spus și că Guvernul trebuie să evite tentația de a propune un politician de partid, fără performanțe la nivel european. Este exact ceea ce a făcut prim-ministrul Dăncilă prin cele două nominalizări. A sacrificat interesul României pentru a satisface interesele clientelei de partid.

Cer prim-ministrului Viorica Dăncilă să retragă aceste candidaturi și să vină cu propuneri de comisari cu care se poate obține o poziție de vicepreședinte al Comisiei Europene pentru România”, a conchis Mureșan.

 


 

Citeşte mai multe despre:   Siegfried Muresan,   PNL
 
Loading...