Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Siegfried Mureşan (PNL) îl desfiinţează pe ministrul 'Discotecă': Epistola lui Teodorovici nu a convins pe nimeni. Guvernul PSD – ALDE ne-a adus la un pas de criză

Siegfried Mureşan (PNL) îl desfiinţează pe ministrul 'Discotecă': Epistola lui Teodorovici nu a convins pe nimeni. Guvernul PSD – ALDE ne-a adus la un pas de criză

Un articol de: B1.ro - 05 Dec 2018, 11:33
Siegfried Mureşan (PNL) îl desfiinţează pe ministrul 'Discotecă': Epistola lui Teodorovici nu a convins pe nimeni. Guvernul PSD – ALDE ne-a adus la un pas de criză Politică

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă că scrisoarea transmisă Consiliului UE de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, despre măsurile economice ale Guvernului, "nu a convins pe nimeni" şi că Executivul PSD-ALDE ignoră recomandările forului comunitar.

Potrivit liberalului, Consiliul Miniştrilor de Finanţe ai UE a solicitat Guvernului de la Bucureşti, pentru a patra oară, să se încadreze în ţinta de deficit. 

"Scrisoarea lui Teodorovici nu a convins pe nimeni. Consiliul Miniştrilor de Finanţe ai UE a cerut ieri Guvernului PSD - ALDE, pentru a patra oară, să se încadreze în ţinta de deficit. Guvernul Dăncilă - Teodorovici ignoră recomandările UE şi ne îndreaptă spre criză. Consiliul a transmis trei recomandări Guvernului României, în iunie 2017, decembrie 2017 şi iunie 2018, în care solicita măsuri pentru încadrarea în ţinta de deficit după ce măsurile populiste ale PSD - ALDE au crescut deficitul şi datoria publică. Niciuna dintre recomandări nu a fost luată în serios de Guvernele PSD - ALDE care au continuat să crească deficitul bugetar şi să se împrumute în numele românilor pentru a acoperi găurile din buget", a scris Siegfried Mureşan miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Mureşan mai spune că ministrul Teodorovici a încercat să-i convingă pe colegii din Consiliul UE că situaţia nu e aşa de rea şi că Guvernul Dăncilă merge în direcţia bună.
"Într-o scrisoare trimisă în luna octombrie, Teodorovici prezenta măsurile luate și, în plus, propunea înghețarea salariilor în sectorul bugetar pentru ca Guvernul să se încadreze în ținta de deficit în 2019. 
Epistola lui Teodorovici nu a convins, însă, pe nimeni. Concluziile şedinţei ECOFIN de ieri, la care a fost prezent şi Teodorovici, sunt clare şi dure: Guvernul nu a ţinut cont nici a treia oară de recomandările Consiliului. Ca atare, sunt necesare acţiuni urgente. Consiliul recomandă ca rata nominală de creştere a cheltuielilor publice nete primare să nu depăşească 4,5% în 2019 pentru a se încadra în ţinta de deficit. Guvernul Dăncilă, însă, nu poate să se încadreze în ţinta de deficit fără măsuri drastice pentru că a cheltuit banii din buget", mai scrie Siegfried Mureşan.

Potrivit acestuia, coaliţia PSD - ALDE ne îndreaptă spre criză şi are acum două variante, "ambele proaste pentru români": 1. reduce cheltuielile, deci banii de salarii şi pensii sunt în pericol şi 2. încalcă din nou recomandările Consiliului şi creşte deficitul, în loc să-l reducă. În cea de-a doua situaţie, Consiliul va fi nevoit într-un final să adopte măsurile punitive prevăzute în procedura de deficit excesiv: asta înseamnă, printre altele, aplicarea de amenzi şi modificarea politicii de împrumut a Băncii Europene de Investiţii, susţine liberalul.

"În plus, creșterea deficitului înseamnă că Guvernul face datorii în numele românilor. Aceste datorii împreună cu dobânzile aferente vor fi plătite de noi și de copiii noștri mult după ce acest Guvern nu va mai fi la putere. 
Guvernul PSDALDE ne-a adus la un pas de criză. Revenirea se face numai cu reforme structurale prin care se reduce risipa și cresc investițiile", încheie Siegfried Mureşan.
 

Citeşte mai multe despre:   Siegfried Muresan,   Eugen Teodorovici,   Viorica Dancila,   PSD,   ALDE,   Consiliul Uniunii Europene