Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sindicaliștii apără profesoara care a zbierat la elevi

Sindicaliștii apără profesoara care a zbierat la elevi

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Ian 2020, 20:49
Foto: România Liberă Politică

Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), a declarat că simpla ridicare a tonului la un elev nu trebuie să ducă la punerea la zid a unui cadru didactic.

Reacția președintelui de sindicat vine după ce ministrul Educației, Monica Anisie, i-a făcut observație, în fața elevilor, unei învățătoare pe care a auzit-o țipând. 

„Noi nu agreăm situațiile în care un cadru didactic jignește elevii, dar există colegi care așa au tonul. Poate fi interpretat un ton mai ridicat că țipă acel dascăl la elevi? Să presupunem că doamna ministru a reacționat emoțional. Avea posibilitatea să aibă o discuție cu doamna învățătoarea, dar nu în fața presei și a elevilor, asta e problema de fond. Oricine merge într-un control, trebuie să respecte niște reguli, dacă nu vrea să fie contestat și să se transforme într-un eșec. Faptul că a ridicat tonul la un elev nu trebuie să ducă la punerea la zid a unui cadru didactic”, a declarat Simion Hăncescu, pentru Digi24.

El a negat că aceasta ar fi o practică în școlile românești: „Nu toate cadrele didactice au același ton. Unii poate vorbesc mai încet, alții mai tare. Dacă va fi un criteriu acesta, atunci când dau admitere la facultate să se măsoare volumul vocii, atunci e OK, dar haideți să nu intrăm în derizoriu!
 

Citeşte mai multe despre:   Simion Hancescu,   FSLI,   Monica Anisie
 
Loading...