Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Simona Ionescu: Ponta n-a avut curajul lui Tsipras, iar acum, ratând valul care să îl arunce pe culme, se zbate încă să nu se încece

Simona Ionescu: Ponta n-a avut curajul lui Tsipras, iar acum, ratând valul care să îl arunce pe culme, se zbate încă să nu se încece

Un articol de: - 23 Sep 2015, 19:59
Simona Ionescu: Ponta n-a avut curajul lui Tsipras, iar acum, ratând valul care să îl arunce pe culme, se zbate încă să nu se încece Politică

Printr-o comparație a situației politice din Grecia cu cea din România, jurnalista Simona Ionescu ajunge la concluzia că Victor Ponta nu a avut curajul lui Tsipras, iar acum, ratând valul care să îl arunce pe culme, se zbate încă să nu se încece.

Grecii n-au ieșit în număr mare la urne. Nu din cauza lui Tsipras, ci pentru că s-au supărat teribil că politicienii toacă alți bani pe alegeri, când vistieria e goală. Cei care i-au dat în continuare gir lui Alexis Tsipras au apreciat că datorită lui statul elen a primit primele tranșe din noul pachet de asistenţă financiară şi a reuşit să plătească la timp ratele scadente către creditori. De asemenea, au impresia că numai Tsipras va putea să convingă creditorii, așa cum deja pare că a convins FMI, să șteargă o parte din datoriile Greciei.

Toate aceste puncte comune din politica de la Atena și București, îmi arată că Ponta al nostru a ratat să-l arunce valul pe culme și se zbate încă să nu se-nece”, a scris jurnaliata pe Evenimentul Zilei.

Despre situația de pe scena politică din România, Simona Ionescu, scrie că în plină criză europeană PNL a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, care seamănă mai mult a exercițiu politic fără reușită.

Din păcate, în prag de iarnă și cu marea problemă a refugiaților, se pare că nici Opoziția, Noul PNL, nu-și dorește asta cu ardoare sau nu reușește să identifice calea prin care să ajungă la putere. Privește spre DNA și Justiție, sperând că acestea o să-l măture pe Ponta-Coruptul și așa să convingă o mare parte a electoratului să nu-l mai voteze. Moțiunea de cenzură a PNL – „Demite-l pe Ponta!” e o încercare, însă știe toată lumea că-i doar un exercițiu politic fără sorți de izbândă la nivelul Parlamentului”, a mai scris jurnalista.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Grecia