Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Ziua alegerilor va fi o bună ocazie pentru un mesaj puternic. Veţi fi auziţi TARE şi CLAR oriunde în Europa

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti: Ziua alegerilor va fi o bună ocazie pentru un mesaj puternic. Veţi fi auziţi TARE şi CLAR oriunde în Europa
Sursă foto: Facebook / Ambasada Germaniei

Simpla participare la votul de pe 26 mai este o declaraţie ce poate lăsa un mesaj puternic și care poate fi auzit tare şi clar nu doar în ţară, ci oriunde în Europa, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Cord Meier-Klodt, într-un discurs susţinut la Goethe-Institut şi citat de Agerpres.

„În acest moment Europa face faţă multor provocări şi nicio ţară sau grup de ţări nu le poate sfătui pe celelalte, întrucât fiecare ţară trebuie să facă faţă propriilor încercări în acelaşi timp”, a spus ambasadorul.

„Acesta este mesajul pe care doresc să vi-l transmit: regula numărul unu a democraţiei este să nu laşi doar pe alţii să hotărască”, a adăugat el.

În continuare, el a dat asigurări că în situaţia în care participarea la vot va fi una bună, „mesajul va fi auzit oriunde în Europa”.

„Vom fi cu adevărat puternici dacă vom fi uniţi. Ziua alegerilor va fi o ocazie bună să lăsăm un mesaj puternic: Merg să votez! Şi simpla participare este o declaraţie. Mai ales aici, în Romania, dacă transmiteţi această declaraţie, veţi fi auziţi tare şi clar şi nu doar în ţară, ci oriunde în Europa„, a mai spus Cord Meier-Klodt.

Foto: Ambasadorul Germaniei, Cord Meier-Klodt (sursă foto: Facebook / Ambasada Germaniei)

Urmăriți B1TV.ro și pe