Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sindicaliștii din Finanțe îl amenință cu greva pe ministrul Teodorovici și avertizează că activitatea de colectare a veniturilor la buget ar putea fi serios afectată

Sindicaliștii din Finanțe îl amenință cu greva pe ministrul Teodorovici și avertizează că activitatea de colectare a veniturilor la buget ar putea fi serios afectată

Un articol de: B1.ro - 22 Noi 2018, 20:32
Sindicaliștii din Finanțe îl amenință cu greva pe ministrul Teodorovici și avertizează că activitatea de colectare a veniturilor la buget ar putea fi serios afectată Politică

Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe solicită renunțarea la proiectul de hotărâre privind reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanțelor și unităților subordonate. În caz contrar, se va ajunge la grevă. Totodată, sindicaliștii îl acuză pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, că își tratează cu amatorism proprii angajați.

Ministerul de Finanțe a pus în dezbatere publică un proiect de act normativ care prevede reducerea a circa 4.000 de posturi din 21 de ministere și din ANAF. Teodorovici a declarat că nu vor fi concedieri, ci doar vor dispărea posturile blocate. De asemenea, a spus că proiectul a fost discutat cu sindicatele și că nu vor fi probleme. În schimb, sindicaliștii spun că și-au dat acordul numai asupra unei analize privind necesarul de personal în sistem.

Ei mai afirmă că în Camera Deputaților există un proiect de lege pentru modificarea structurii organizatorice a ANAF, iar reducerea posturilor vacante înaintea adoptării acestei legi ar produce perturbări majore ale activității de colectare a veniturilor la bugetul statului.

”Pe cale de consecință, Biroul Executiv a hotărât demararea procedurilor pentru declanșarea acțiunilor de protest la nivel național, cu consecințe grave în următoarea perioadă.

Salariații fiscului din România nu doresc să afecteze activitățile desfășurate cu ocazia centenarului, însă un astfel de tratament din partea conducerii Ministerului Finanțelor Publice îi obligă să demareze de urgență acțiuni de protest la nivel național, care pot degenera în greve spontane, necontrolabile de către organizația noastră”, mai transmite Biroul Executiv al Federației Naționale a Sindicatelor din Finanțe.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   Ministerul Finantelor,   ANAF