Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sindicalistul Marius Petcu, în stenogramele DNA: "Dacă vreţi vă dau în lei, da' ziceaţi că vreţi euro"

Sindicalistul Marius Petcu, în stenogramele DNA: "Dacă vreţi vă dau în lei, da' ziceaţi că vreţi euro"

Un articol de: - 27 Mar 2011, 20:16
Sindicalistul Marius Petcu, în stenogramele DNA: "Dacă vreţi vă dau în lei, da' ziceaţi că vreţi euro" Foto: evz.ro Politică

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a fost prins în flagrant în timp ce negocia mita primită de la omul de afaceri Petre Scrieciu, ce doi discutând inclusiv despre moneda în care banii ar fi trebuit să-i fie daţi lui Petcu, se arată în referatul procurorilor care au propus arestarea sindicalistului.

Petcu a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu "o vilă în Predeal, în valoare de 200.000 de euro". Pentru a nu exista suspiciuni, proprietatea a fost trecută pe numele soţiei sindicalistului, Claudia Petcu.

Potrivit stenogramei procurorilor, Marius Petcu îi cere în repetare rânduri omului de afaceri „tranşa” de bani: „Patruzeci de mii totul, da?(...) Tre' să facem o discuţie pe sume. (…) Pe decembrie nu mi-ai mai dat!", cei doi discutând şi moneda în care banii trebuie să fie plătiţi.

“Şi vă dau acum ceva. I-am schimbat la euro că, că...Patruzeci de mii! (…).Dacă vreţi vă dau în lei, da' ziceaţi că vreţi euro!”, spune Petre Scrieciu, într-o stenogramă reprodusă de Gândul.

Dosarul procurorilor cuprinde stenogramele a numeroase discuţii în care Marius Petcu şi Petre Scrieciu negociază tranşele în care să fie plătită mită, lidelul sindical cerându-şi în repetate rânduri "comisioanele".

Procurorii au cerut arestarea liderului CNSLR-Frăţia sub acuzaţia de luare de "mită din cotizaţiile membrilor de sindicat", "plătiţi din salarii mici", în timp ce era desemnat public să le susţină interesele.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri seară, cercetarea în libertate a liderului sindical, prins luând mită 40.000 de euro, banii fiind ceruţi lui Petre Scrieciu pentru ca acordarea unei lucrări.

Marius Petcu a fost eliberat vineri noapte din arestul Direcţiei de Cercetări Penale.

Totodată, pe 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit prin intermediat o proprietate situată în staţiunea Predeal, în valoare de circa 200.000 euro.

"Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare", se mai arată în raportul procurorilor.

Cei 40.000 de euro primiţi joi de sindicalist, când a fost prins în flagrant delict, reprezentau tranşele pe lunile ianuarie şi februarie 2011.

Marius Petcu a luat cei 40.000 de euro de la Petre Scrieciu, el declarând că banii reprezentau un împrumut pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri în urmă cu două luni.

Marius Petcu, mită negociată

Citeşte mai multe despre:   flagrant,   luare de mita,   mita,   stenograme,   DNA