Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sondaj INSCOP: 85% dintre români sunt de acord cu impozitarea marilor averi. 77,8% consideră că Executivul trebuie să colaboreze strâns cu șeful statului pe orice subiect de interes public

Sondaj INSCOP: 85% dintre români sunt de acord cu impozitarea marilor averi. 77,8% consideră că Executivul trebuie să colaboreze strâns cu șeful statului pe orice subiect de interes public

Un articol de: - 28 Sep 2015, 11:26
Politică

Un sondaj INSCOP relevă că majortatea românilor consideră că alegerile parlamentare și cele prezidențiale ar trebui organizate în același timp, iar marile averi ar trebui impozitate.

63% dintre români sunt de acord cu organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale la aceeași dată, 22,9% își exprimă dezacordul, iar 14,2% au ales să nu răspundă.

85% dintre români au o părere bună despre inițiativa de impozitare a marilor averi, 3,7% nu au o părere nici bună, nici proastă despre această inițiativă, 7,5% declară că au o părere proastă despre acest proiect. 3,8% este procentul non-răspunsurilor.

48,3% sunt de acord cu noua lege a salarizării bugetarilor, 24,6% dintre respondenți nu a o părere nici bună, nici proată, iar 19,2% au o părere proastă des0pre această nouă lege. 7,9% au ales varianta ”nu știu, nu răspund”.

În ceea ce privește votul prin corespondență pentru diaspora, 42,3% dintre cei intervievați au o părere bună, 21,3% au ales opțiunea "nici bună, nici proastă", iar 27,4% nu sunt de acord. Procentul non-răspunsurilor pe acest subiect este de 9%.

Cât despre autonomia Ținutului Secuiesc, 7,1% dintre respondenți sunt de acord, 11,2% au o părere nici bună, nici proastă, în timp ce 72,2% au o părere proastă. 9,5% au ales să nu răspundă.

77,8% dintre respondenți sunt de părere că Executivul trebuie să colaboreze strâns cu șeful statului pe orice subiect de interes public (față de 78,3% în luna iulie), 13,6% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 8,6% sunt nehotărâți.

30,4% dintre cei chestionați sunt de acord că actualul Guvern ar trebui înlocuit de unul al PNL (față de 33,2% în luna iulie), 50% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 19,6% ''nu știu'' sau ''nu răspund''.

26,9% dintre persoanele intervievate consideră că actualul Executiv trebuie să rămână în funcție, dar cu un alt prim-ministru, pe când 51,7% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 21,4% nu știu sau nu răspund.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research, la comanda Adevărul, în perioada 10 — 15 septembrie, pe un eșantion de 1.085 persoane și are o eroare maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%.

Citeşte mai multe despre:   sondaj,   alegeri Romania,   legea salarizării
 
Loading...