Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sondaj Novel Research: Peste 40% dintre români spun că niciun alt partid nu ar fi putut guverna mai bine decât PNL

Sondaj Novel Research: Peste 40% dintre români spun că niciun alt partid nu ar fi putut guverna mai bine decât PNL

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 28 Noi 2020, 14:19
Sondaj Novel Research: Peste 40% dintre români spun că niciun alt partid nu ar fi putut guverna mai bine decât PNL Foto Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Un sondaj-novel-research-298750.html">sondaj Novel Research arată că, în opinia a 40,5% dintre repondenţi, niciun alt partid nu ar fi putut realiza o guvernare mai bună decât PNL. 31,5% dintre cei care au răspuns întrebărilor au indicat alte partide, iar 18,5% au spus că nu știu dacă o altă formațiune politică putea conduce mai bine decât Partidul Național Liberal.

 

Sondaj Novel Research: 40,5% dintre repondenţi au spus că niciun alt partid nu ar fi putut guverna mai bine decât PNL

 

Întrebaţi dacă un alt partid politic decât PNL putea realiza o guvernare mai bună, 40,5% dintre cetăţenii care au răspuns sondajului Novel Research, au zis că nu, informează News.ro.

13,7% dintre respondenți au indicat PSD ca fiind partidul ce putea guverna mai bine. 9,1% au invocat USR-PLUS, iar 11,7% au spus că un alt partid, fără a-l indica.

18,5% dintre cei chestionați au zis că nu ştiu dacă un alt partid politic ar fi putut guverna mai bine.

 

Sondaj Novel Research. Ce cred românii despre gestionarea fondurilor europene

 

În cadrul aceluiași sondaj, românii au fost întrebați în legătură cu gestionarea fondurilor europene pentru redresare economică a României. Majoritatea celor chestionați au spus că PNL ar putea să gestioneze cel mai bine aceste fonduri. Pe locurile 2 și 3 în topul preferințelor s-au aflat USR-PLUS şi PSD.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Totuși, cei mai mulți dintre respondenți s-au arătat nesiguri în legătură cu partidul care ar putea asigura o bună cheltuire a banilor europeni necesari redresării economice.

Întrebaţi dacă au auzit despre programul PNL pentru dezvoltarea ţării în următorii ani, 49,3% dintre respondenți au spus că au auzit, în timp ce 47,4% au afirmat că nu au auzit. Un mic procent nu a răspuns la această întrebare.

De asemenea, dintre cei care au auzit despre planul PNL, 47,2% cred că acesta va reuşi să schimbe România, 42,3% sunt sceptici, iar 10,5% au spus că nu ştiu. 

Sondaj Novel Research a fost realizat, în intervalul  20 - 23 octombrie, la comanda PNL. 1.036 de persoane au fost chestionate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews), acesta fiind un eșantion reprezentativ pentru populaţia în vârstă de 18 ani şi peste din România. Marja de eroare este +/- 2,8% pentru un nivel de încredere de 95%, mai precizează News.ro.

Citeşte mai multe despre:   sondaj Novel Research,   sondaj,   PNL,   guvernare PNL,   fonduri europene