Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sondaj USR-PLUS: Cum v-ați simți dacă fiul sau fiica dvs. s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL?

Sondaj USR-PLUS: Cum v-ați simți dacă fiul sau fiica dvs. s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL?

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Dec 2020, 21:10
Sondaj USR-PLUS: Cum v-ați simți dacă fiul sau fiica dvs. s-ar căsători cu un membru PSD sau PNL? Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

USR-PLUS a lansat un sondaj de opinie în care întreba respondenții, printre altele, cum s-ar simți dacă fiul sau fiica lor s-ar căsători cu un membru sau cu simpatizant PSD ori PNL. ”Studiul” urma să se desfășoare în mai multe etape. Ulterior, însă, echipa de campanie a oprit sondajul. „Cand am văzut chestionarul, am decis să îl oprim”, a precizat Liviu Iolu, responsabil pe comunicare al campaniei electorale USR-PLUS.

USR-PLUS a transmis un mail susținătorilor în care îi anunța că a pornit un parteneriat cu doi cercetători în științe politice pentru o cercetare extinsă despre opiniile lor. „Cercetarea este utila atat pentru noi ca miscare politica, cat si pentru cercetarea academica in sociologie politica”, se preciza în mailul citat de Mediafax și preluat de Newsweek România

Participarea la studiu presupunea răspunsul la trei chestionare, trimise în momente diferite. La primul, susținătorii urmau să răspundă de luni până la alegerile parlamentare de duminică.

„Cercetarea este complet anonima si in acord cu cele mai inalte standarde etice si de confidentialitate. Nu va vom cere date cu care puteti fi identificati personal si nu avem nevoie de astfel de date. In schimb, avem nevoie de un cod simplu si pe care il puteti tine minte usor, pentru a putea lega raspunsurile intre ele, asa ca va vom cere ultimele cateva cifre din numarul de telefon pentru colectarea de date. Dupa colectarea datelor si inainte de orice analiza, codul va fi sters si raspunsurile voastre nu vor avea niciun element de identificare”, se mai arăta în mailul trimis de pe adresa oficială a formațiunii conduse de Dacian Cioloș.

Una dintre întrebări suna așa: „Cum v-ați simți dacă fiica/fiul dumneavoastră s-ar căsători cu cineva care este membru sau simpatizant PSD?”. Iar o alta făcea referire la PNL.

Printre variantele de răspuns erau trecute „deloc confortabil”, „nu prea confortabil”, „oarecum confortabil”, „foarte confortabil” și „nu știu/nu răspund”.

Ulterior, echipa de campanie a oprit sondajul.

„E un proiect al unor cercetatori din mediul academic, nu o cercetare interna. Dimineata, cand am vazut chestionarul, am decis sa il oprim”, a precizat Liviu Iolu, responsabil pe comunicare al campaniei electorale USR-PLUS.

A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Citeşte mai multe despre:   USR-PLUS,   sondaj USR,   chestionar,   sondaj