Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sorin Cîmpeanu a anunțat că 45.000 de tineri cu vârste între 16 și 18 ani au fost vaccinați anti-COVID-19 (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu a anunțat că 45.000 de tineri cu vârste între 16 și 18 ani au fost vaccinați anti-COVID-19 (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Mai 2021, 16:57
Sorin Cîmpeanu a anunțat că 45.000 de tineri cu vârste între 16 și 18 ani au fost vaccinați anti-COVID-19 (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, joi, că până acum s-au vaccinat anti-COVID-19 45.000 de tineri cu vârste între 16 și 18 ani.

„Deja avem peste 10.000 de tineri cu vârsta de 16 ani vaccinaţi, cu vârsta de 17 ani avem 14.000 şi de 18 ani avem 21.000. Sunt elevi toţi aceştia, sunt cazuri în care au fost iniţiative locale, susţinute de DSP (Direcția de Sănătate Publică), de inspectorate, de şcoli. Avem peste 40.000 de tineri de această vârstă care s-au vaccinat deja şi e un exemplu foarte bun, pe care îl apreciez public”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, la finalul ședinței de Guvern de joi.

Acesta a mai spus că după ce vaccinarea va fi autorizată pentru copiii între 12 și 15 ani, va discuta cu autoritățile competente pentru a vedea care va fi cel mai eficient mod de organizare a imunizării în școli.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că 45.000 de tineri cu vârste între 16 și 18 ani au fost vaccinați anti-COVID-19

 

Valeriu Gheorghiţă: România ia în calcul vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor

 

Marți, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat că se așteaptă ca la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să autorizee vaccinarea și a celor cu vârste între 12 și 15 ani: „În general, există un decalaj de cam o lună între o autorizare eliberată de FDA (Autoritatea americană pentru Alimente și Medicamente) şi una eliberată de Agenţia Europeană a Medicamentului. Deci, ne aşteptăm ca, probabil, sfârşit de mai - început de iunie să acorde şi EMA această autorizare”.

„România ia în calcul vaccinarea copiilor. În momentul în care Agenţia Europeană a Medicamentului va aborda autorizarea pentru grupa de vârstă 12-15 ani, vom fi pregătiţi să asigurăm şi vaccinarea pentru această grupă de vârstă, evident cu acordul părinţilor, folosind logistica necesară. Deja avem o experienţă de mai bine de şase luni de când suntem în această campanie de vaccinare, ştim care sunt lucrurile care funcţionează şi pe care e bine să le menţinem şi să le dezvoltăm, tocmai de aceea cred că pe măsură ce această autorizare va veni, vom putea demara şi activitatea de vaccinare adresată grupei de vârstă 12-15 ani”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Luni, 10 mai, Autoritatea americană pentru Alimente și Medicamente a autorizat vaccinarea anti-COVID-19 în SUA și a persoanelor cu vârste între 12 și 15 ani. Astfel, vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech e acum administrat și celor din această categorie de vârstă.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   tineri vaccinati,   vaccinare anti-COVID-19,   vaccinare copii