Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sorin Cîmpeanu a anunțat că vor fi scoase la concurs toate posturile de directori și directori adjuncți de școli / Titularizarea s-ar putea face pe o perioadă determinată

Sorin Cîmpeanu a anunțat că vor fi scoase la concurs toate posturile de directori și directori adjuncți de școli / Titularizarea s-ar putea face pe o perioadă determinată

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Mar 2021, 21:59
Sorin Cîmpeanu a anunțat că vor fi scoase la concurs toate posturile de directori și directori adjuncți de școli / Titularizarea s-ar putea face pe o perioadă determinată Foto: Guvernul României / Facebook Politică

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, joi, că până cel târziu în lunile octombrie sau noiembrie vor fi organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți din toate școlile din țară. Ministrul a mai precizat că ar susține ca titularizarea profesorilor să se facă pe perioadă determinată.

 

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că vor fi scoase la concurs toate posturile de directori de școli

 

„Este mare nevoie de profesionalizarea performanței în școlile românești. Pentru asta trebuie să ai conduceri în școli selectate pe criterii relevante și obiective. Pentru asta trebuie să ai organizate concursuri pentru directorii de școli. Este un element esențial dacă vrei să faci evaluare, pentru că în orice sistem directorului școlii va fi implicat în evaluarea cadrelor didactice pe criterii de performanță, legate de criteriile de performanță ale elevilor”, a declarat ministrul Educației, la Europa FM.

Întrebat dacă urmează un proces de scoatere la concurs a tuturor posturilor de directori de școli din țară, ministrul a răspuns: „Cu siguranță, da”.

Cîmpeanu a precizat că e valabil și pentru cei care sunt deja pe funcții prin concurs: „Cu siguranță, da. Și obiectivul este să reușim acest lucru înainte de vacanța de vară”.

A mai spus, de asemenea, că vor fi scoase la concurs și posturile de directori adjuncți.

„Până în vară nu mai este mult. În cel mai rău caz aceste concursuri ar trebui să se deruleze în lunile octombrie – noiembrie”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

Potrivit Europa FM, ministrul Educației a mai spus că va lua în calcul și titularizarea pe o perioadă determinată a cadrelor didactice. Cîmpeanu a precizat că „există voință politică” în acest scop.
 Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   titularizare profesori,   profesori,   concurs,   directori scoli