Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sorin Cîmpeanu: Alocăm 30 de milioane de euro pentru plata orelor remediale / Elevii incluși în grupul țintă (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Alocăm 30 de milioane de euro pentru plata orelor remediale / Elevii incluși în grupul țintă (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 03 Feb 2021, 18:23
Sorin Cîmpeanu: Alocăm 30 de milioane de euro pentru plata orelor remediale / Elevii incluși în grupul țintă (VIDEO) Politică

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că Executivul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care, în acest al doilea semestru al anului școlar, se alocă suma de 30 de milioane de euro pentru derularea şi plata orelor remediale. În perioada următoare urmează să fie stabilit grupul țintă de elevi care să participe la aceste ore. Sunt avuți în vedere cei care nu au avut acces la internet sau la dispozitivele necesare ori care nu au situaţia şcolară încheiată pe primul semestru.

 

Sorin Cîmpeanu, despre orele remediale și plata lor

 

„Suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinaţie exclusivă derularea şi plata orelor remediale. Plata se va face către şcoli într-un cuantum de 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul ţintă”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta a precizat că va emite un Ordin de Ministru cu toate detaliile necesare despre constituirea grupului ţintă.

„Grupul ţintă vor fi cuprinşi elevii care au înregistrat dificultăţi cu privire la procesul de învăţare online din cauza accesului dificil la internet, accesului dificil la echipamente IT, de asemenea vor fi cuprinşi elevii aflaţi în situaţii de risc cu privire la neîncheierea situaţiei şcolare pe primul semestru”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu: Alocăm 30 de milioane de euro pentru plata orelor remediale / Elevii incluși în grupul țintă

 

Sorin Cîmpeanu, despre condițile în care se suspendă activitatea într-o clasă sau școală

 S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România

Tot miercuri, ministrul Educației a declarat că dacă într-o clasă vor apărea două cazuri de coronavirus, atunci activitatea în respectiva clasă va fi suspendată. De asemenea, la două cazuri de infectare în rândul profesorilor dintr-o școală, activitatea în respectiva unitate de învățământ va fi suspendată două săptămâni. 

„Regulile de distanțare vor fi adaptate la specificul și realitățile școlii românești și nu numai școlii românești. (...) 90% din școlile din România au bănci de doi elevi. Dacă sunt bănci de doi elevi, vor sta doi elevi în bancă. Accentul se pune pe portul măștii, este o condiție determinantă. De asemenea, pe o altă măsură simplă, ce ține de aerisirea-ventilația spațiilor închise, sălilor de clasă”, a mai susținut ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a mai explicat și cele trei scenarii în care vor funcționa școlile, în baza Hotărârii emise miercuri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   recuperare materie elevi,   ore remediale,   profesori,   ore suplimentare,   elevi