Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sorin Cîmpeanu: În 703 localități, rata de infectare este mai mare de 1 la mie. Ziua de vineri constituie referință pentru întreaga săptămână următoare (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: În 703 localități, rata de infectare este mai mare de 1 la mie. Ziua de vineri constituie referință pentru întreaga săptămână următoare (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Mai 2021, 20:18
Sorin Cîmpeanu: În 703 localități, rata de infectare este mai mare de 1 la mie. Ziua de vineri constituie referință pentru întreaga săptămână următoare (VIDEO) Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, consideră că regulile pentru desfășurarea activității didactice sunt clare și cunoscute. Prezent la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, joi seară, pe B1 TV, demnitarul a amintit că scenariile galben și roșu au fost comasate din perspectiva ratei de infectare, precizând totodată că astăzi doar 703 de localități se regăsesc peste pragul de 1 la mie, însă ziua de vineri este cea care constituie referință pentru întreaga săptămână următoare.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Educației, pe B1 TV. Sorin Cîmpeanu a precizat că, astăzi, rata de infectare este mai mare de 1 la mie în 703 localități din România 

 

Întrebat ce se schimbă în perioada următoare pentru elevii și școlile din România, având în vedere planul de relaxare prezentat de președintele Klaus Iohannis, ministrul Sorin Cîmpeanu a explicat: „Avem reguli, avem reguli cunoscute. Pretind că sunt reguli clare, simplificate – sub și peste 1 la mie rată de infectare. Am comasat scenariile galben și roșu, deci scenariile galben și roșu sunt împreună privite din perspectiva ratei de infectare mai mare de 1 la mie. Rată de infectare mai mare de 1 la mie, în prezent, astăzi, există în 703 localități. Vom vedea care va fi rata de infectare de mâine, vineri, pentru că ziua de vineri constituie referință pentru întreaga săptămână următoare, iar în toate celelalte localități, în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, deja merg la școală cu prezență fizică toți elevii, indiferent de clasă”.

Conform ordinului comun semnat de miniștrii Educației și Sănătății, dacă o localitate are o rată de infectare mai mare de 1 la mie, dar nu este în carantină, merg la școală cu prezență fizică toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a-XIII-a, cei din ani terminali ai învățământului profesional și postliceal, precum și elevii din învățământul special, indiferent de clasă, „cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară. Într-un astfel de scenariu, ceilalți elevi participă la cursuri în sistem online. 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   Ministerul Educatiei