Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă vor fi testați elevii la întoarcerea în școli: Este o altă solicitare pe care Ministerul Educației a făcut-o. Testarea în școli a fost cvasi-inexistentă în semestrul II (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă vor fi testați elevii la întoarcerea în școli: Este o altă solicitare pe care Ministerul Educației a făcut-o. Testarea în școli a fost cvasi-inexistentă în semestrul II (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Apr 2021, 16:23
Sorin Cîmpeanu, întrebat dacă vor fi testați elevii la întoarcerea în școli: Este o altă solicitare pe care Ministerul Educației a făcut-o. Testarea în școli a fost cvasi-inexistentă în semestrul II (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministerul Educației a constatat că de la începerea semestrului II, din data de 8 februarie, „testarea în școli a fost cvasi-inexistentă”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Ștefan Pășcuță, unde a explicat că o rată de utilizare a testelor antigen rapide de puțin peste 2% în mai bine de două lună „arată eșecul utilizării acestui tip de teste”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Educației, despre testarea elevilor la întoarcerea în școli. Ce a spus Sorin Cîmpeanu, pe B1 TV

 

Întrebat dacă vor fi testați elevii la întoarcerea în școli, Sorin Cîmpeanu a declarat: „Este o altă solicitare pe care Ministerul Educației a făcut-o, constatând că de la începerea semestrului II în data de 8 februarie testarea în școli a fost cvasi-inexistentă, deci o rată de utilizare, în mai bine de două luni, de puțin peste 2% arată eșecul utilizării acestui tip de teste antigen rapide care sunt puse la dispoziție prin Direcțiile de Sănătate Publică. Așa cum școli din ce în ce mai multe state europene folosesc teste non-invazive, care pe de o parte nu necesită personal medical pentru administrare, pe de altă parte nu sunt considerate invazive de părinți, este nevoie de o analiză serioasă pentru introducerea posibilității de testare în acest fel la nivelul Ministerului Sănătății, prin INSP. Este nevoie de testarea cel puțin a elevilor care pe parcursul procesului didactic, a programului orar, în timp ce sunt în școală, prezintă simptome specifice, după cum este nevoie și de testarea celor care au fost înștiințați că sunt contacți ai unor cazuri pozitive confirmate”.

În aceeași intervenție, ministrul Educației a vorbit și despre despre discuția pe care a avut-o cu noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, dar și despre redeschiderea școlilor.

„Tot săptămâna viitoare, săptămâna premergătoare reluării cursurilor, așa cum s-a stabilit, vom avea o analiză pe baza situației în acel moment din perspectivă epidemiologică, pentru a vedea dacă ne putem permite să asigurăm prezența fizică în școli mai mult decât după scenariile verde-galben-roșu, plus cele două elemente pe care le-am precizat deja, fără condiționări de prezență pentru clasele terminale și prezență fizică pentru toți elevii din învățământul special”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   Ministerul Educatiei