Sorin Cîmpeanu: Testarea zilnică a profesorilor nevaccinați nu cred că este o soluție realistă; la intervale mai mari, ar putea fi. Sunt cel puțin 5.000 de teste rapide antigen disponibile în fiecare județ astăzi (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Testarea zilnică a profesorilor nevaccinați nu cred că este o soluție realistă; la intervale mai mari, ar putea fi. Sunt cel puțin 5.000 de teste rapide antigen disponibile în fiecare județ astăzi (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a explicat că există profesori care au contraindicații certificate medical în ceea ce privește vaccinarea anti-COVID-19, în timp ce alții pur și simplu au îndoieli cu privire la necesitatea și importanța unui astfel de demers. În cazul lor, testarea la intervale mai mari de timp, poate săptămânal, ar putea să fie o soluție, a spus demnitarul, joi, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, despre testarea profesorilor nevaccinați anti-COVID-19

Întrebat dacă ar trebui testați în fiecare zi profesorii care se duc la catedră fără să fi fost vaccinați împotriva COVID-19, ministrul Educației a afirmat: „Testarea în fiecare zi nu cred că este o soluție realistă. Testarea la intervale mai mari – poate săptămânal, nu știu – ar putea să fie o soluție pentru cei care, spre exemplu, au contraindicații certificate medical în privința vaccinării și mai sunt – îmi place să cred, din ce în ce mai puțini – acei profesori care au îndoieli cu privire la necesitatea și importanța vaccinării”.

Întrebat dacă testarea o plătește școala, o plătește ministerul sau ar trebui să și-o plătească profesorul care nu vrea să se vaccineze din diverse motive, el a răspuns: „Dacă facem diferența între testele PCR și testele antigen rapide, cred că putem să facem diferența și cu privire la regimul de plată”.

Sorin Cîmpeanu a precizat că, astăzi, sunt cel puțin 5.000 de teste rapide antien disponibile la nivelul fiecărui județ.

„Să fie folosite acestea și sunt convins că vom putea să reîntregim stocurile”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, care a spus că testele nu sunt achiziționate de Ministerul Educației.

Întrebat dacă profesorii sunt dispuși să se testeze și care este atmosfera în teritoriu din acest punct de vedere, ministrul Sorin Cîmpeanu a spus: „Pe de o parte, este o problemă legată de dorință și de accept. Pe de altă parte, e o problemă legată de disponibilitatea personalului medical, personal medical necesar pentru administrarea acestor teste”.

Urmăriți B1TV.ro și pe