Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sindicalist: Recursul compensatoriu a fost dat pentru politicienii cu probleme penale. Investițiile în penitenciare au fost reduse cu 200%

Sindicalist: Recursul compensatoriu a fost dat pentru politicienii cu probleme penale. Investițiile în penitenciare au fost reduse cu 200%

Un articol de: Redacția B1.ro - 04 Dec 2019, 17:54
Politică

Sorin Dumitrașcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, a declarat că legea recursului compensatoriu a fost dată pentru politicienii certați cu legea și că, în ciuda abrogării, aceasta continuă să producă efecte în societatea românească prin miile de criminali, violatori și tâlhari eliberați înainte de vreme.

„Efectul acestei legi asupra societății a fost devastator, iar politicienii nu au făcut nimic pentru rezolvarea adevăratei probleme: condițiile proaste din penitenciare, la care fosta guvernare a făcut trimitere atunci când a motivat emiterea acestei legi. Investițiile în penitenciare au fost reduse cu 200%”, a declarat Sorin Dumitrașcu, pentru RFI.

El este convins că guvernarea PSD nu a fost niciodată interesată cu adevărat de situația din penitenciare, ci doar a vrut să rezolve probleme penale pentru politicenii certați cu legea. 

”Această lege a fost dată pentru politicenii certați cu legea”, a insistat liderul de sindicat.

Dumitrașcu estimează că, în trei-cinci ani, se vor întoarce după gratii 70% dintre cei eliberați înainte de vreme.

Aproape 23.000 de deținuți au fost eliberați din penitenciare în baza recursului compensatoriu din octombrie 2017, până în prezent. Miercuri, deputații au votat pentru abrogarea legii. Abrogarea urmează să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.
 

Citeşte mai multe despre:   sorin dumitrascu,   anp
 
Loading...