Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sorin Grindeanu: Fără a controla criza sanitară, este o iluzie să crezi că poți salva economia sau educația (VIDEO)

Sorin Grindeanu: Fără a controla criza sanitară, este o iluzie să crezi că poți salva economia sau educația (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 26 Noi 2020, 18:24
Sorin Grindeanu: Fără a controla criza sanitară, este o iluzie să crezi că poți salva economia sau educația (VIDEO) Politică

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, transmite, joi, “fără a controla criza sanitară, este o iluzie să crezi că poți salva economia sau educația”. Potrivit liderului social-democrat, guvernul PNL a eșuat din acest punct de vedere, iar PSD este, în acet moment, singurul partid care are un Program de guvernare competent, ce poate scoate România din impas.

 

 

Sorin Grindeanu: PNL a eșuat! Fără a controla criza sanitară, este o iluzie să crezi că poți salva economia sau educația

 

 

“Așa cum știți, am coordonat echipa care a elaborat Programul de guvernare a PSD și aș vrea să vă reamintesc o concluzie a acestei echipe, și anume: fără a controla criza sanitară, este o iluzie să crezi că poți salva economia sau educația.

Aceasta este una dintre explicațiile eșecului guvernării PNL. Este o concluzie clară și dură”, a spus Grindeanu.

Potrivit acestuia, PSD este singurul partid care a venit cu un program clar pentru combaterea pandemiei.

“Este un plan inter-sectorial, care este construit în jurul domeniului Sănătății, dar vorbim evident și despre economie, educație și celelalte domenii afectate”, a spus Grindeanu.A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

Sorin Grindeanu: Firmele și angajații au primit din partea PNL doar promisiuni

 

 

Grindeanu mai spune că, avem în acest moment zeci de mii de firme, sute de mii de angajați care au primit din partea PNL doar promisiuni.

“În agricultură au primit promisiuni că vor primi despăgubiri pentru secetă, dar în schimb s-au închis piețele.

Pentru firmele din România s-a promis sprijin financiar. A fost aprobat de către Guvern, dar s-au încurcat în birocrația bancară, rămânând neaprobate multe dintre ele de către bănci.

Pentru românii cu venituri mici s-au promis măști de protecție graduite, iar ieri ne anunța ministrul Economiei, Virgil Popescu, sec, senin, chiar cu zâmbetulpe buze, că jumătate din măștile primite în țară sunt neconforme. Deci nu ne ajută în a ne proteja sănătatea, ci chiar invers”, a punctat Grindeanu.

PSD a acoopatat în ultima perioadă mai mulți specialiști și, împreună cu aceștia, liderii social-democrați au elaborat un plan de a combate pandemia.

Sorin Grindeanu dă chiar și un exemplu în acest sens: “Am propus în planul de guvernare decontarea tuturor cheltuielilor aferente cu materialele pentru prevenirea pandemiei, inclusiv testarea nagajaților. Este o măsură care pe de o parte ajută societățile comerciale să-și desfășoare în continuare activitatea, iar de cealaltă parte avem statul care, decât să plătească șomajul tehnic de 75%, are un ajutor indirect prin continuarea activităților economice ale firmelor respective.

Este o măsură pe care o putem aplica din prima zi de guvernare”.

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Sorin Grindeanu