Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Scandalul ''pacienți sub acoperire''. Pintea, răspuns pentru medicii nemulțumiți: Nu înţeleg de ce se poate simţi cineva terorizat când este corect şi respectă legile

Scandalul ''pacienți sub acoperire''. Pintea, răspuns pentru medicii nemulțumiți: Nu înţeleg de ce se poate simţi cineva terorizat când este corect şi respectă legile

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Iul 2019, 00:00
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi Politică

Ministrul Sănătăţii a declarat că nu înţelege de ce măsura privind introducerea de "pacienţi falşi" în spitale a stârnit nemulţumiri în rândul unor persoane din sistemul medical. Sorina Pintea a insistat că măsuri de acest fel sunt implementate de ani de zile în Europa și chiar și în România.

Colegiul Medicilor a emis miercuri un comunicat, prin care a transmis că inițiativa Sorinei Pintea a produs "indignare în rândul medicilor". (Detalii AICI)

"Nu înţeleg de ce se poate simţi cineva terorizat când este corect şi respectă legile. Vorbim despre spitalele publice din România, finanţate din fonduri publice. Vorbim despre majorarea salariilor, care ar trebui să ducă la diminuarea acestui fenomen şi la creşterea satisfacţiei pacientului cu privire la calitatea actului medical, dar din păcate acest lucru nu s-a întâmplat. (...) Nu ne-am transformat într-o poliţie, în niciun caz. Aceste neajunsuri sunt sesizate conducerilor unităţilor sanitare, care trebuie să ia măsurile care se impun. Deci sunt nişte lucruri fireşti, care se întâmplă în toată lumea civilizată şi vă spun foarte sincer nu am înţeles de ce această controversă pe această temă", a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Ea a precizat că i s-a solicitat în calitate de ministru al Sănătăţii să rezolve problema plăţilor informale din spitale şi că a cerut sprijinul sindicatelor, care au spus că acest lucru nu este de competenţa lor.

Pintea a insistat că în spitale lucrează şi foarte mulţi specialişti devotaţi, care nu sunt nemulţumiţi de această măsură: "De ce să sufere aceşti oameni pentru că sunt nişte uscături care aruncă o pată asupra întregului sistem? (...) Condiţionarea actului medical nu este normală şi este o infracţiune, dar recunoştinţa pe care unii pacienţi doresc să o arate unor medici este un lucru firesc, care se întâmplă în toată lumea civilizată şi nu condamn astfel de gesturi. Şi eu am făcut acest lucru, am mulţumit, dar condiţionarea actului medical nu este permisă. Nici condiţionarea indirectă, adică mă comport urât, nu fac ceva, aşteptând, pentru că pacientul asta ştie. Pe de altă parte, pacientul trebuie să ştie că salariile în sănătate au ajuns la un nivel decent, deci nu mai este nevoie să completeze veniturile personalului medical".
 

Citeşte mai multe despre:   sorina pintea
 
 
 
Loading...