Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ştefan Cojocariu, primarul celei mai sărace comune din Botoșani, și-a făcut prietenii și neamurile cetățeni de onoare, în ultimele zile de mandat, apoi i-a scutit de taxe și impozite

Ştefan Cojocariu, primarul celei mai sărace comune din Botoșani, și-a făcut prietenii și neamurile cetățeni de onoare, în ultimele zile de mandat, apoi i-a scutit de taxe și impozite

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 15 Oct 2020, 15:18
Ştefan Cojocariu, primarul celei mai sărace comune din Botoșani, și-a făcut prietenii și neamurile cetățeni de onoare, în ultimele zile de mandat, apoi i-a scutit de taxe și impozite Politică

Ştefan Cojocariu, primarul PSD din Dimăcheni, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local, la cinci zile după ce a pierdut alegerile, în care a acordat, fără temei legal, 35 de titluri de cetăţeni de onoare unor apropiaţi de-ai săi. Ulterior, el i-a și scutit de la plata taxelor şi impozitelor locale. Dimăcheni este comuna cea mai săracă din județul Botoșani, dar şi cea în care funcţionarii publici din primărie au cele mai mari venituri, precizează Monitorul de Botoșani.

În aceeași ședință, directorul coordonator al şcolii din comună, Ana-Maria Ilaş, a făcut o informare, în care se precizează că în unitatea de învățământ „nu există următoarele: autorizaţie sanitară, apă curentă, căi de acces amenajate înspre grădiniţă şi şcoală, spre grupurile sanitare, gard împrejmuitor, teren de sport”.

De asemenea, consilierul Ecaterina Florea a arătat că „iluminatul public nu funcţionează în jumătate din satul Dimăcheni”.

 

Primarul PSD din Dimăcheni și-a făcut rudele și prietenii cetățeni de onoare

 

Potrivit procesului verbal al ședinței, Mihaela Chiriac, secretarul Consiliului Local Dimăcheni, l-a avertizat pe primarul Ştefan Cojocariu încă de la începutul discuției că nu are cadrul legal pentru a face atâţia cetăţeni de onoare. 

Ea a explicat faptul că nu există un regulament propriu al CL Dimăcheni în care să fie menţionate condiţiile de acordare şi de retragere a acestor titluri. Edilul a cerut atunci aprobarea unui astfel de regulament, dar fără condițiile respective.

Doi consilieri au părăsit sala de ședință, iar alți cinci au votat așa-zisul regulament.

Pe lista celor 35 de cetăţeni de onoare figurează consilieri ce au candidat pe lista PSD, o parte dintre angajaţii primăriei, rude, prieteni şi vecini ai primarului, infomează Monitorul de Botoșani, care citează procesului verbal al ședinței.DECIZIE ŞOC: Declaraţia pe propria răspundere REVINE. ESTE OBLIGATORIE în toată ţara!

 

Ştefan Cojocariu și-a scutit rudele și prietenii de plata impozitelor și a taxelor

 

Primarul Ştefan Cojocariu le-a şi înmânat titlurile celor 35 „pentru merite deosebite”, fără a le specifica.

El a mai propus apoi ca aceste persoane să fie și scutite de la plata impozitelor și a taxelor. Majoritatea consilierilor au votat inițiativa.

Pe lista cetăţenilor de onoare se afla şi consilierul local care a condus şedinţa extraordinară, Ilie Matianu.

 

Secretarul comunei s-a opus hotărârilor lui Ştefan Cojocariu

 

Secretarul comunei, Mihaela Chiriac, a susținut că nu va semna hotărârea deoarece nu există un regulament propriu al CL, cei propuși pentru a fi cetățeni de onoare nu au merite deosebite și „nu dau dovada că au contribuit la dezvoltarea, finanţarea unor instituţii publice şi promovarea imaginii comunei”. 

Ea a mai precizat că decizia de scutire de la plata impozitelor și a taxelor ar trebui să facă obiectul unei hotărâri separate.

Chiriac a cerut Prefecturii Botoşani să verifice legalitatea hotărârii adoptate la începutul lunii.

 

Primarul din Dimăcheni: Am de gând să mai fac câţiva cetăţeni de onoare

 

Dar primarul Ştefan Cojocariu nu se lasă și vrea să mai facă și din alte persoane cetățeni de onoare.

„Au fost făcuţi pentru merite deosebite, pentru contribuţia la bunul mers al comunei Dimăcheni”, a declarat Cojocariu.

El a negat categoric că și-ar fi pus prietenii pe listă: „Am chiar adversari politici pe listă!”.
 

Citeşte mai multe despre:   Ştefan Cojocariu,   Dimăcheni,   scutire de taxe si impozite,   cetateni de onoare,   PSD