Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Stelian Ion: Am trimis cele trei noi Legi ale Justiției spre avizare către CSM. În aceste legi nu am prevăzut acele imunități ale magistraților, că de la bun început am considerat că nu sunt oportune (VIDEO)

Stelian Ion: Am trimis cele trei noi Legi ale Justiției spre avizare către CSM. În aceste legi nu am prevăzut acele imunități ale magistraților, că de la bun început am considerat că nu sunt oportune (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 29 Mar 2021, 23:47
Stelian Ion: Am trimis cele trei noi Legi ale Justiției spre avizare către CSM. În aceste legi nu am prevăzut acele imunități ale magistraților, că de la bun început am considerat că nu sunt oportune (VIDEO) Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Stelian Ion, ministrul USR-PLUS al Justiției, a declarat luni seară, pentru B1 TV, că în proiectele noilor Legi ale Justiției, trimise spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), nu sunt incluse noi imunități pentru procurori sau judecători.

Astfel, dacă în proiectul de lege privind desființarea Secției speciale a fost inclus, la Camera Deputaților, un amendament ce prevede că trimiterea în judecată a unui magistrat nu se poate face decât cu avizul CSM, în proiectele noilor Legi ale Justiției o astfel de imunitate nu este prevăzută.

Stelion Ion a mai afirmat că proiectul de desființare a SIIJ putea fi chiar mai rău decât cel ieșit din Cameră: „Spre exemplu, doreau unii împotriva chiar a programului de guvernare, ca toate dosarele să meargă la Parchetul General, ceea ce însemna încălcare principiului specializării procurorilor, foarte important, ca pe corupție DNA era cumva înlăturată din ecuație și miza, de fapt, chiar asta era: să fie înăturați procurorii DNA din această ecuație a anchetării faptelor de corupție a magistraților. DNA a deranjat foarte mult pe unii și vor să știrbească autoritatea și prestigiul acestei instituții”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Stelian Ion, despre proiectele noilor Legi ale Justiției

 

„Există o lege care vizează desființarea SIIJ și sunt cele trei noi Legi ale Justiției pe care le-am trimis spre avizare către CSM și celelalte ministere avizatoare și care vizează întreaga activitate.

Această chestiune a desființării SIIJ a fost decupată și e într-un stadiu mult mai avansat. Ar trebui desființat acest SIIJ înainte să fie discutate și votate Legile Justiției care sunt legi mari, cu 600 de articole în total, deci nu putea să așteptăm să discutăm aceste legi având o urgență așa mare legat de desființarea SIIJ. (...)

În aceste legi nu am prevăzut acele imunități despre care am vorbit, că de la bun început am considerat că nu sunt oportune”, a mai declarat ministrul Justiției, Stelian Ion (USR-PLUS), pentru B1 TV.
 S-a aflat CÂȚI BANI a plătit Prințul Emanuel de Liechtenstein pentru a vâna cel mai mare urs din România