Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Stelian Ion: ''Avem în plan ca până în iunie să venim cu o strategie integrată privind recuperarea prejudiciilor''

Stelian Ion: ''Avem în plan ca până în iunie să venim cu o strategie integrată privind recuperarea prejudiciilor''

Un articol de: Raluca Tindeche - 26 Feb 2021, 09:01
Stelian Ion: ''Avem în plan ca până în iunie să venim cu o strategie integrată privind recuperarea prejudiciilor'' Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a precizat că nu se fac suficiente eforturi pentru recuperarea prejudiciilor. De asemenea, acesta mai subliniat că până în luna iunie va fi realizată o strategie integrată cu privire la recuperarea prejudiciilor, scrie Agerpres.

"Este foarte important să se aplice acea legislaţie referitoare la confiscarea extinsă. Avem un instrument foarte important care nu este aplicat la parametri optimi, ca să spun aşa. Este foarte important ca odată cu demersurile de identificare a făptuitorilor, de trimitere în judecată şi de tragere la răspundere să fie un efort cel puţin la fel de mare pentru identificarea bunurilor pe care le-au produs aceşti infractori prin infracţiuni şi pe care le dosesc. Avem în planul nostru ca până în luna iunie să venim cu o strategie integrată cu privire la recuperarea prejudiciilor", a precizat Stelian Ion, la Realitatea Plus.

Ministrul mai spune că din prejudicii nu se recuperează nici 2%. 

"Am discutat într-un calendar pe care l-am agreat împreună cu directorul ANABI, o instituţie fanion, dar care a fost sabotată în ultimii ani. Vă spun cu toată sinceritatea, li s-a blocat activitatea, nu au fost scoase posturi la concurs pentru că a fost modificată legislaţia şi trebuie corectată. Până în octombrie, vreau să venim cu un pachet de legi care să întărească această instituţie. (...) Ideea că aşteptăm până la anul să modificăm legislaţia şi nu recuperăm prejudiciile nu poate fi acceptată. Mai spun un lucru: avem foarte multe decizii cu milioane de euro sechestrate sau sechestre puse pe întreaga avere şi viitoare, care rămân în ramă şi nu sunt puse în executare. Asta este problema de fapt, a executării efective, a recuperării efective, pentru că (...) din prejudicii nu se recuperează nici 2%. Da, pe hârtie putem să ne lăudăm că am dispus nu ştiu câte sechestre", a spus ministrul. 

 

Citeşte mai multe despre:   Stelian Ion