Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Stelian Ion, despre memorandumul Ministerului Muncii privind legea salarizării: Nu a avut un aviz negativ. Va fi o avizare cu observații (VIDEO)

Stelian Ion, despre memorandumul Ministerului Muncii privind legea salarizării: Nu a avut un aviz negativ. Va fi o avizare cu observații (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 08 Apr 2021, 10:33
Stelian Ion, despre memorandumul Ministerului Muncii privind legea salarizării: Nu a avut un aviz negativ. Va fi o avizare cu observații (VIDEO) Foto: Inquam Photos/ George Călin Politică

Stelian Ion a declarat, joi, într-o conferință de presă, că Ministerul Justiției nu a avizat negativ memorandumul Ministerului Muncii referitor la legea salarizării, însă spune că s-a solicitat răgaz pentru a veni cu alte propuneri. „Au fost trimise acele propuneri și va fi o avizare cu observații, cu observații pentru că sunt implicații care vizează în special sistemul judiciar și trebuie să tragem aceste semnale de alarmă”, a precizat ministrul Justiției.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a declarat Stelian Ion, ministrul Justiției, despre memorandumul Ministerului Muncii privind legea salarizării

 

Întrebat dacă a avut discuții cu Raluca Turcan, ministrul Muncii, cu privire la memorandumul privind legea salarizării, având în vedere că de la Ministerul Justiției au venit anumite propuneri de modificare, Stelian Ion a declarat: „Am avut, sigur că am avut. Nu a fost o avizare negativă, cred că s-a făcut și această rectificare, deci Ministerul Justiției nu a avizat negativ. Am avut solicitarea de a avea un răgaz pentru a veni cu alte propuneri. Au fost trimise acele propuneri și va fi o avizare cu observații, cu observații pentru că sunt implicații care vizează în special sistemul judiciar și trebuie să tragem aceste semnale de alarmă. Pentru că, de-a lungul timpului, din cauza unei incoerențe legislative, s-a ajuns la un val imens de procese în care aceste chestiuni de salarizare în cadrul sistemului judiciar sunt din ce în ce mai încâlcite. Dacă nu suntem foarte atenți cum legiferăm acum, e posibil să ne afundăm și mai mult și să existe un val și mai mare de procese. Asta încercăm să evităm prin aceste discuții”.

Ce a spus premierul Florin Cîțu despre legea salarizării, după ședința de Guvern de miercuri

 

La capătul ședinței desfășurate miercuri la Palatul Victoria, prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că a cerut ministerelor avizatoare să vină cu puncte de vedere asupra memorandumului. Dacă în forma finală a legii vor exista sporuri, mai spunea el, ele vor fi doar pentru „o foarte, foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale”.

„În ședința de Guvern de astăzi au fost mai multe lucruri discutate. În primul rând, am cerut ministerelor avizatoare să vină cu puncte de vedere pe memorandumul Ministerului Muncii referitor la legea salarizării. Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării. Am exprimat public opinia mea. Vom vedea cu ce formă va veni Ministerul Muncii în final, după ce va discuta cu ministerele respective, dar, așa cum am anunțat, nu cred că în această formă vom mai vedea sporuri sau, dacă vor exista sporuri, acestea vor fi doar pentru o foarte, foarte, foarte mică categorie, cazuri foarte speciale. Astăzi, am spus ministerelor să vină cu avize pentru ca săptămâna viitoare să aprobăm acest memorandum”, spunea premierul.

Citeşte mai multe despre:   Stelian Ion,   Ministerul Muncii,   Ministerul Justitiei