Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Stelian Ion, după decizia CCR: În fața unui iminent blocaj, avem instrumentul OUG, dar încă nu am luat decizia. Este de anticipat că se va ajunge la o amânare a pronunțării (VIDEO)

Stelian Ion, după decizia CCR: În fața unui iminent blocaj, avem instrumentul OUG, dar încă nu am luat decizia. Este de anticipat că se va ajunge la o amânare a pronunțării (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 08 Apr 2021, 10:06
Stelian Ion, după decizia CCR: În fața unui iminent blocaj, avem instrumentul OUG, dar încă nu am luat decizia. Este de anticipat că se va ajunge la o amânare a pronunțării (VIDEO) Foto: Inquam Photos/George Calin Politică

Stelian Ion, ministrul Justiției, consideră că decizia luată miercuri de Curtea Constituțională, care a stabilit că nicio persoană condamnată nu va mai merge la închisoare în lipsa motivării deciziei definitive de condamnare, va duce „la o amânare a pronunțării astfel încât să fie posibilă și redactarea hotărârilor judecătorești”. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ce a declarat Stelian Ion, ministrul Justiției, după hotărârea CCR privind pronunțarea deciziilor din dosare penale doar cu motivare

 

„Acolo, întrebarea s-a referit la chestiuni care țin de pedepse și de infracțiuni, deci nu chestiunile procedurale. La procedura penală nu a existat o referire expresă, dar, bineînțeles, va fi o decizie politică dacă va fi necesară și în fața unui iminent blocaj, pentru că această chestiune este extrem de serioasă, tocmai pentru aceste situații a fost creat instrumentul Ordonanței de Urgență, dar nu spun că va fi Ordonanță de Urgență, deci e o decizie pe care o vom lua, încă nu am luat decizia aceasta”, a declarat ministrul Justiției.

Întrebat dacă vede posibilă motivarea deciziilor simultan cu adoptarea lor, având în vedere că inclusiv Înalta Curte de Casație și Justiție atrăgea atenția asupra lipsei de personal, Stelian Ion a răspuns: „Este greu de explicat acum, înainte să vedem considerentele deciziei, dar este de anticipat că se va ajunge la o amânare a pronunțării, la o amânare a pronunțării astfel încât să fie posibilă și redactarea hotărârilor judecătorești. Aceasta se poate întâmpla”.

Întrebat care ar putea fi consecințele deciziei CCR, ministrul Justiției susține: „Dacă nu avem motivarea și nu știm exact la ce se referă, nu putem să facem aprecieri în orb. Hadeți să vedem ce se va întâmpla. O să vă țin la curent”.

Odată ce hotărârea CCR privind pronunțarea deciziilor din dosare penale doar cu motivare va fi publicată în Monitorul Oficial, Parlamentul are la dispoziție 45 de zile pentru a propune modificarea Codului de procedură penală, a explicat Augustin Zegrean, joi dimineață, pe B1 TV.

 

Tragedie în lumea artistică! A murit o mare valoare a României, la doar 43 ani, din cauza Covid-19

Citeşte mai multe despre:   Stelian Ion,   Ministerul Justitiei