Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Stelian Ion promite că va lupta pentru spații verzi, deși nu cu mult timp în urmă alegea banii în dauna lor

Stelian Ion promite că va lupta pentru spații verzi, deși nu cu mult timp în urmă alegea banii în dauna lor

Un articol de: Ramona Zaharia - 02 Sep 2020, 17:06
Stelian Ion promite că va lupta pentru spații verzi, deși nu cu mult timp în urmă alegea banii în dauna lor sursa foto: Facebook Politică

Stelian Ion zâmbește în pliantul de campanie din postura de candidat USR-PLUS la primărie și anunță renașterea Constanței. Cu toate acestea, același Stelian Ion mergea în instanță, în 2016, cu o serie de revendicări asemănătoare cu promisiunile pe care le face astăzi – respectarea legii, spații verzi, respect pentru mamele cu copii mici și persoanele cu handicap, încetarea haosului urbanistic – dar la patru luni distanță renunța la proces, după ce încheia un contract prin care dezvoltatorul imobiliar îi dădea 10.000 de euro. Astfel, a renunțat și la spațiul verde, și la respectarea legii sau a drepturilor cetățenilor, potrivit Dezvăluiri.ro.

Publicația notează că, într-un oraș în care toate persoanele cu intrare la primărie au construit blocuri și au făcut averi incomensurabile, Stelian Ion a reușit contraperformanța de a fi cel mai mic profitor al regimului Mazăre-Făgădău. După ani de muncă în sprijinul lui Mazăre, el a acumulat o garsonieră în cartierul Poarta 6 – și aceea atribuită în condiții frauduloase – și deși de la RAEDPP a primit în lucru mai multe dosare decât ar putea duce o întreagă echipă, suma încasată pentru ele a fost una modică.

Ei, bine, toate acestea aveau să se schimbe cu alegerile din 2016 la orizont și intrarea lui Stelian Ion în politică. Decebal Făgădău i-a aprobat schimbul garsonierei din Poarta 6 cu una în Faleză Nord și, sub semnătura actualului primar din Constanța, Stelian Ion a cumpărat apartamentul pe o sumă la jumate față de piață, prețul fiind stabilit de subordonații lui Făgădău pe baza unui regulament votat de consiliul local la propunerea fostului primar Radu Mazăre. 

Mai mult decât atât, RAEDPP a schimbat abordarea și, în loc de multe contracte prost plătite, i-a dat acestuia doar câteva dosare, dar plătite de 10-20 de ori mai bine. În plus, apartamentul din Faleză Nord a „produs” 10.000 de euro, în urma unui proces intentat de Stelian Ion unei companii de imobiliare – proces care a fost rezolvat în spatele ușilor închise, cu firma plătindu-i avocatului 10.000 de euro pentru ca acesta să renunțe la proces.

În final de iunie 2016, Stelian Ion a intentat proces firmei Euro House Construct SRL, care demarase construirea unui imobil la mică distanță de locuința lui. În cererea înaintată instanței, Stelian Ion reclama că noul bloc îl va lăsa în beznă, apartamentul lui fiind privat de timpul de 1,5 ore de însorire pe zi considerate de legiuitor ca fiind minimul necesar pentru asigurarea unei vieți sănătoase. Totodată, el mai susținea că autorizația de construire este eliberată cu încălcarea legii, că lângă noul bloc se va construi ilegal o nouă parcare, la care accesul se va face pe o alee ce va trece pe sub geamurile lui.

Pe lângă obiecția legată de lipsa acceselor pietonale, mamele cu copii mici și cărucioare precum și persoanele cu handicap fiind nevoite să facă un ocol pentru a ajunge la magazin sau în parc, Stelian Ion a mai atras atenția asupra faptului că parcarea noului imobil se va realiza ilegal, prin distrugerea spațiului verde. Procesul a mers mai departe, iar în august Stelian Ion a chemat în instanță și Consiliul Local Constanța, cerând anularea planului de urbanism.

Totuși, la jumătatea lui noiembrie, Stelian Ion renunță la proces. Explicația acestui gest apare în declarația de avere pe care el o depune un an mai târziu – în care scrie că a încasat 10.000 de euro de la firma pe care o chemase în judecată.

Referitor la subiectul procesului la care a renunțat contra sumei de 10.000 de euro, Stelian Ion a declarat: „Nu era un proces prin care în numele unui interes public doream să opresc construirea unui bloc. Eu și familia mea suntem direct afectați de umbrirea provocată de acest bloc, ca atare mi se pare firesc să fim despăgubiți dacă ni s-a produs o pagubă, un disconfort. Îi rog așadar pe cei care sunt tentați să mă judece că am acceptat o despăgubire să realizeze că efectele negative ale edificării acelei construcții sunt suportate de mine şi de familia mea, nu de altcineva”.

Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Citeşte mai multe despre:   Stelian Ion