Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Stelian Ion: Vom folosi toate instrumentele de care dispunem pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei

Stelian Ion: Vom folosi toate instrumentele de care dispunem pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei

Un articol de: Raluca Tindeche - 20 Apr 2021, 20:17
Stelian Ion: Vom folosi toate instrumentele de care dispunem pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a susținut, în cadrul unei videoconferințe cu ambasadorii statelor Uniunii Europene, că în ultimii ani "am exersat democraţia şi am demonstrat că putem apăra principiile statului de drept în România", potrivit Agerpres. 

„Așteptările societății românești sunt foarte mari. În ultimii ani am exersat democrația şi am demonstrat că putem apăra principiile statului de drept în România. Vom folosi toate instrumentele de care dispunem, pentru a repara şi consolida independenţa justiţiei. În acest proces, contăm pe sprijinul Comisiei Europene şi al Statelor Membre”, a declarat ministrul Ion.

Ministrul Stelian Ion a accentuat importanța respectării, în procesul de legiferare, a recomandărilor cuprinse în rapoartele MCV, GRECO şi a avizelor Comisiei de la Veneţia. Diplomaţii participanţi au subliniat că progresele în domeniul justiţiei sunt aşteptate şi vor fi apreciate în contextul MCV şi al Mecanismului privind Statul de Drept. Intervenienții au salutat sesizarea Comisiei de la Veneţia de către ministrul Justiţiei, afirmând că este foarte important ca legile să fie elaborate în deplin acord cu propunerile şi avizele acestui for.

Referitor la proiectele incluse în PNRR, ministrul a precizat că proiectul major, a cărui finanţare se solicită prin PNRR, este digitalizarea justiţiei.

"Demersul este necesar pentru îmbunătăţirea accesului la justiţie şi pentru eficientizarea funcţionării sistemului judiciar. Pe lângă acesta, sunt solicitate finanţări pentru îmbunătăţirea infrastructurii instanţelor, a penitenciarelor şi a Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate", se menţionează în comunicat.

 

Citeşte mai multe despre:   Stelian Ion