Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Stelian Tănase, despre guvernarea PSD-ALDE: Drumul ăsta duce țara sigur în prăpastie și în haos. România începe să semene cu Venezuela

Stelian Tănase, despre guvernarea PSD-ALDE: Drumul ăsta duce țara sigur în prăpastie și în haos. România începe să semene cu Venezuela

Un articol de: B1.ro - 29 Ian 2019, 13:16
Stelian Tănase, despre guvernarea PSD-ALDE: Drumul ăsta duce țara sigur în prăpastie și în haos. România începe să semene cu Venezuela Politică

Liviu Dragnea, Darius Vâlcov și restul social-democraților duc România în prăpastie și haos, scrie Stelian Tănase, într-un articol pe blogul său. 

Tănase scrie că PSD duce un război pe două fronturi împotriva României: o bătălie vizează distrugerea Justiției, iar cealaltă subordonarea economiei: ”Două mari războaie au purtat Dragnea&Co in ultimii doi ani, ambele împotriva României. Războaie care au urmărit (o fac în continuare) – destructurarea societății românesti și aducerea ei sub controlul initiatorilor. Unul impotriva Justiției, avind ca scop subordonarea acesteia factorului politic – se ințelege Dragnea&Co. De ce? Pentru a imuniza infractiunile, averile strinse in 30 de ani prin rapt, pentru a securiza carierelor lor politice. 2/ Impotriva economiei de piață, a agenților economici reali, privati (romani si străini deopotrivă) cu acelasi scop – subordonarea economiei intereselor unui grup – a acelora care și-au constituit averile prin afaceri cu statul. Dragnea este exponentul perfect al acestora. Ii reprezintă. Iar ei se consideră reprezentați de el. In acest grup se află marii experti in devalizarea bugetului, în delapidarea fondurilor, in mînărirea banilor publici, în deturnarea fondurilor europene, in direcționarea banului indiferent de sursă spre oamenii proprii”.

Din cauza PSD-ALDE, situația economică a României este tot mai gravă, iar cele două partide încearcă să mai țină de lanț până trec alegerile. Dar drumul acesta nu duce decât într-o prăpastie, mai avertizează scriitorul.

”Coeziunea de PSD in jurul conducătorului iubit este dată de „cimentul „pe care il asigura acesti bani, multi, miliarde. Politica pentru ei este o afacere care trebuie în esență trebuie să răspunda la intrebarea cum să își însușească bugetele central si locale?

Aventurismul acesta a inrăutațit grav situatia economică a Romaniei adusă prin măsuri nerealiste, riscante în preajma recesiunii si chiar a colapsului. Leul este mai jos ca niciodată. Inflatia și scumpetea sus. Puterea de cumpărare scade cu repeziciune. Inflatia a inghit deja plusurile la salarii si pensii din ultimii ani. Afacerile imobiliare, energia, sistemul de pensii sau asigurarile vin pe rind. Undeva lantul trofic se va rupe si va urma căderea. PSD&ALDE încearcă să mai tină de lanț pînă trec alegerile. Dar economic vorbind, ce au pus pe picioare Dragnea&Valcov&Co, nu este viabil. Drumul ăsta duce România sigur în prăpastie și în haos. România începe să semene cu Venezuela, economic și politic”, scrie Stelian Tănase, pe blogul său.

În acest context, Tănase explică și atacul PSD împotriva Băncii Naționale a României: ”Ofensiva lansată recent împotriva Băncii Naționale nu mă mira – vine logic pe firul gindirii politice și economice Dragnea&Co. BNR este ultimul bastion care își păstrează independența. BNR nu este la cheremul lui Dragnea si a bodygarzilor lui – Vâlcov&Co. Ideea este ca PSD&ALDE să dreagă busuiocul prin intermediul BNR, iar guvernul sa continue să facă tîmpenii împotriva economiei de piață. In esență vor ajunge să tipărească bani, vor crește și mai mult inflația, vor crește deficitele. Totul ca să acopere găurile produse de eșecul programului economic PSD, de factură populistă, anti-economică. Cu tipărirea banilor sunt chiar grăbiți pentru că vin alegerile și trebuie să găsească electoratul mulțumit. Avind prin buzunare maculatura de îi zice și „bani”. Ce dacă au o putere de cumpărare fff. redusă. Pină să își dea seama capul de locuitor de păcăleală, alegerile deja au trecut. Astfel Dragnea&Co sar hopul, rămîn la putere încă 4 ani, visul oricărui pesedist”.

Citeşte mai multe despre:   Stelian Tanase,   PSD,   ALDE,   Venezuela