Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică STENOGRAME INCENDIARE! Primar PSD prins în fapt! Edilul a dat mită într-o toaletă publică (VIDEO)

STENOGRAME INCENDIARE! Primar PSD prins în fapt! Edilul a dat mită într-o toaletă publică (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 12 Aug 2016, 12:32
STENOGRAME INCENDIARE! Primar PSD prins în fapt! Edilul a dat mită într-o toaletă publică (VIDEO) Politică

Un primar social-democrat a fost prins de polițiști în timp ce lua mită în toaleta unui restaurant, potrivit stiripesurse.ro. Întregul incident a avut loc în județul Argeș.

Mai exact, edilul comunei Bradu, Dănuț Trandafir Stroe, i-a dat mită denunțătorului Marian Niță, pentru ca fiul acestuia din urmă, Andrei Niță, consilier local, să voteze drept viceprimar al comunei Bradu, pe Cătălin Mocanu, o persoană agreată de noul primar.

Planurile lui Stroe au fost stricate de Niță, care a mers la Parchet și l-a denunțat pe edil. A urmat flagrantul. Primarul și tatăl consilierului local s-au întâlnit într-un restaurant, însă alesul local l-a rugat pe Niță să meargă la toaletă pentru a-i da mita de 3000 de lei, având în vedere că localul avea camere de supraveghere.

STENOGRAME INCENDIARE! Primar PSD prins în fapt! Edilul lua mită într-o toaletă publică

VEZI STENOGRAMELE AICI

Dan Stroe: Tocmai vorbi cu băieţii mei (consilierii PSD, n.red), îi chemai pe toţi şi ziserăm «bă, dacă mâine se ţine şedinţa?» că aştia nu vor să vină, ai lui Frătică...

Marian Niţă: Mă, mi-a zis Andrei ieri. Şi ce se întâmplă în mintea ta dacă nu vine?

D.S.: Se amână peste 3 zile, că d’aia îi zisei şi lui Andrei acu şi a zis că o să vină. Să nu mergem cu lecţia neînvăţată acolo, ca să avem majoritate cu Andrei şi cu Ion Adrian (consilier local Bradu din partea PNL, n.red), cum am zis, înţelegi?Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

M.N.: Aşa!

(...)

M.N.: Păi şi cum facem, mă, atunci? Cum vrei tu să faci? Ia zi!

D.S.: Cât ai zis să-ţi dau?

M.N.: Păi nu am zis eu.

D.S.: Păi zi? Cât a dat el în afară de...?

M.N.: Păi el a dat 6 şi 10.

D.S.: 60, da? (60 milioane lei vechi, n.red) Îţi dau 30 acum şi 30 după aia, când iau banii, că nu am, să fiu al dracu’..! Hai, mă, ce dracu’ ?

M.N.: Hai, mă, suntem oameni...

D.S.: Îţi dau şi diferenţa de bani.

M.N.: Pot să refuz un primar? Hai, mă, nu e vorba de aia...

D.S.: Ce dracu’? Băga-mi-aş picioarele, să-mi bag! Ăsta are camere! (Stroe se referă la camerele video ale restaurantului, n.red). Mergem undeva în spate, sus, mergem în WC.

M.N.: La WC mergem?

D.S.: Aha!

(Discuţia s-a mutat în toaleta restaurantului Vulturul)

Marian Niţă: Ziceam că mai pui şi tu peste...

Dan Stroe: Dacă ţi-am zis că atât îţi dau, ce dracu?

M.N: Deci ăştia, pentru votul lui Andrei. E bine?

D.S: Corect!

Un alt fragment relevant din rechizitoriu e acela în care Dan Stroe a vorbit la telefon cu consilierul local Andrei Niţă, căruia i-a spus că „oamenii lui Frătică nu vor să participe la şedinţa de Consiliu Local dorind în acest fel să ascundă neregulile”, cerându-i acestuia să voteze „pentru a scăpa de gaşca lui Frătică”.

Cum pe 29 iunie trebuia să se întrunească Consiliul Local Bradu pentru votarea viceprimarului, după ce cu 3 zile înainte şedinţa a fost amânată deoarece a fost boicotată de Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, şi consilierii săi, Dan Stroe se întâlneşte din nou cu Marian Niţă. De data aceasta, întâlnirea are loc în Piteşti, pe B-dul Fraţii Goleşti, în apropierea sediului Transelectrica. Pentru a-i remite 3.000 de lei, cealaltă jumătate a sumei promise, edilul Stroe urcă în maşina lui Niţă, de unde scoate un teanc de bancnote legate cu un elastic din şoseta de la piciorul stâng. Apoi aruncă banii sub scaunul maşinii. De asemenea, Stroe îi spune lui Marian Niţă că viceprimarul pe care trebuie să îl voteze Andrei Niţă este Cătălin Mocanu:

Dan Stroe: Mă, voiam să vorbesc şi eu cu Andrei!

Marian Niţă: Mai trebuie să îi număr?

D.S.: Ă?

D.S: Să-l punem viceprimar, să-l punem pe Cătălin, pe Mocanu, atât...

M. N: Deci, Cătălin Mocanu a rămas, ă?

D.S.: Da, da!

 

Citeşte mai multe despre:   primar,   PSD,   Stiri Arges,   mita,   toaleta