Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Stenograme PNL. Cum încearcă liberalii să scoată bolnavii din listele electorale: “Numai cu morții nu o rezolvi”

Stenograme PNL. Cum încearcă liberalii să scoată bolnavii din listele electorale: “Numai cu morții nu o rezolvi”

Un articol de: - 06 Aug 2012, 16:08
Stenograme PNL. Cum încearcă liberalii să scoată bolnavii din listele electorale: “Numai cu morții nu o rezolvi” Politică
Jurnalistul Dan Tapalaga publică pe Facebook un nou set de stenograme PNL, de data aceasta de la ultima ședință de partid, cea de vineri, la care a participat și președintele interimar Crin Antonescu. Este vorba de o videoconferință cu liderii PNL din teritoriu.

Liberalii încearcă să-și pună la punct strategia pentru “mini-recensământ” și vor să scape de cât mai multe persoane de pe listele electorale. Se vorbește despre eliminarea persoanelor cu sindromul Down, a celor bolnave de Alzheimer, “probabil și altele”, cum se exprimă la un moment dat Varujan Vosganian.

La un moment dat, cineva cere imperativ scoaterea morților de pe listele electorale, dar Vosganian e ferm: “Numai cu morții nu o rezolvi”, spune el.Iată în continuare câteva fragmente din stenogramele PNL, iar la finalul materialului varianta integrală:

Varujan Vosganian: Poate ca sunt prea vorbaret, dar am doua teme aici. Una, care nu tine de primar. De pilda: persoanele nascute cu sindrom Down, care au mai mult de 18 ani, nu au capacitate de exercitiu, persoanele care sunt cuprinse in programul Alzheimer, de la un stadiu incolo, astea nu sunt chestiuni care sa tina de primar. De aceea, eu cred ca trebuie sa valorificam toate sugestiile si sa centralizam tot. Ti-am dat doua exemple, probabil ca mai sunt si altele. Asta cu Alzheimer mi-a fost sesizata de o doamna care lucreaza in programul Alzheimer si care mi-a spus ca majoritatea, de la un anumit stadiu al bolii incolo, nu mai au capacitate de exercitiu. Ei trebuie scosi, nu sunt foarte multi.

Andrei Marga: Cine le-o da asta? Adeverinta medicala?

Theodora Bertzi: Juridicul, hotarare judecatoareasca...

Varujan Vosganian: Trebuie facuta si asta. Si, in al doilea rand, acolo unde sunt primari PDL trebuie sa motivam oamenii nostri din consiliul local. Deci, cred ca si consiliile locale au un rol important, nu doar primarul.

(Voce din sala): Important e ca mortii nu au fost scosi de 22 de ani.

Varujan Vosganian: Cu mortii n-o rezolvi. Numai cu mortii nu o rezolvi.

(Voce din sala): Varujan, mortii sunt 25%.

Varujan Vosganian: Cei care sunt plecati sunt problema cea mai mare.”

Noi stenograme PNL
Citeşte mai multe despre:   Crin Antonescu,   dan tapalaga