Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sulfina Barbu: Reforma sanitară este necesară, dar comunicarea a fost deficitară

Sulfina Barbu: Reforma sanitară este necesară, dar comunicarea a fost deficitară

Un articol de: - 09 Apr 2011, 17:05
Sulfina Barbu: Reforma sanitară este necesară, dar comunicarea a fost deficitară Foto: evz.ro Politică

Prezentă sâmbătă la Sfântu Gheorghe, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu, a declarat că reforma în sistemul sanitar românesc este o măsură necesară, precizând însă că modul în care acest lucru s-a comunicat de către Ministerul Sănătăţii şi administraţiile locale a fost deficitar. "Am avut mai multe întâlniri cu domnul ministru Cseke şi cu reprezentanţii de la Ministerul Sănătăţii la Parlament şi consider că era o măsură necesară, dar, din păcate, nu s-au comunicat toate datele", a afirmat Sulfina Barbu.

Deputatul PDL a declarat că numărul de spitale şi cel al paturilor din unităţile medicale româneşti era mai mare decât media europeană, adăugând că eficienţa acestor unităţi fost analizată de o comisie de specialişti, cu ajutorul cărora s-a întocmit lista spitalelor care trebuiau închise.

"Deci nu a fost o listă aleatorie, ci după analize îndelungate. Păcat că nu s-a comunicat această analiză", a spus Sulfina Barbu.

Sulfina Barbu a menţionat că nimeni din sistemul medical nu îşi va pierde locul de muncă.

"În concluzie: a fost prost comunicată această măsură de restructurare, din partea ministerului şi din partea autorităţilor locale, pentru că sunt responsabili în egală măsură. Autorităţile locale au preluat aceste spitale, au fost discuţii inclusiv la Asociaţia Oraşelor, Asociaţia Municipiilor, Asociaţia Consiliilor Judeţene. Spitalele au fost preluate fără datorii la vremea respectivă, dar comunicarea a fost deficitară şi mă refer în primul rând la comunicarea publică. Măsurile sunt fundamentate, există nişte studii, analize, studii de impact care arată care vor fi economiile după aceste comasări. Economiile financiare, din păcate, nu au fost comunicate public, dar măsura era necesară", a concluzionat deputatul PDL.

Citeşte mai multe despre:   Sulfina Barbu,   Ministerul Sanatatii,   PDL