Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Summit ONU - România este dispusă să marească contribuția în vederea întăririi capacității ONU

Summit ONU - România este dispusă să marească contribuția în vederea întăririi capacității ONU

Un articol de: - 29 Sep 2015, 17:24
Summit ONU - România este dispusă să marească contribuția în vederea întăririi capacității ONU Foto: evz.ro Politică

În cadrul summitului ONU organizat zilele acesta la New York, România s-a declarat dispusă să-și suplimenteze contribuția în vederea întăririi capacității ONU, anunță mediafax.

O delegație a României a participat la summitul liderilor privind operațiunile de pace de la New York, summit găzduit de președintele SUA, Barack Obama. Această delegație este condusă de consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor.

„Intervenția națională în cadrul summitului a subliniat că România este angajată ferm în întărirea păcii și creșterea eficienței operațiunilor de pace, eforturile noastre fiind concentrate, în prezent, asupra a trei priorități: combaterea riscurilor și amenințărilor cu originea în regiuni instabile din vecinătatea UE și NATO; întărirea capacității NATO de a-și îndeplini obiectivele și creșterea rolului UE în politica externă și de securitate; întărirea capacității ONU de a desfășura operații de menținere a păcii eficiente, prin contribuții conforme nevoilor ONU.”, transmite Administrația Prezidențială.

Aceștia au arătat și disponibilitatea României de a desfășura operațiuni eficiente, sub egida ONU, în diferite domenii, precum identificarea și neutralizarea dispozitivelor explozive, protecția forței și asigurarea mobilității în cadrul teatrului de operațiuni și transport aerian.

Delegația României a precizat și că țara noastră este pregătită să discute opțiuni pentru extinderea angajamentului în misiunile de pace organizate de ONU.

Discuțiile care s-au purtat în cadrul acestui summit au vizat operațiunile de pace organizate sub egida ONU pentru protecția civililor, inclusiv angajarea forței pentru acest lucru. Aceștia au adus în discuție și că un rol foarte important în păstrarea păcii îl au organizațiile regionale și sub-regionale, iar cooperarea cu ONU ale acestor organizații este absolut necesară.

Citeşte mai multe despre:   ONU,   discutii,   New York,   delegatie