Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Sunt foarte multe mămici care nu au un loc de muncă stabil, dar scriu pe bloguri și primesc sume de bani fictive

Sunt foarte multe mămici care nu au un loc de muncă stabil, dar scriu pe bloguri și primesc sume de bani fictive

Un articol de: - 12 Mai 2017, 16:58
Foto: Evz Politică

În cursa pentru poziția de prima Tovarășă a Partidului, Gabriela Firea are o competitoare redutabilă. Nu e zi de la Dumnezeu ca marea gargaragioaică Lia Olguța Vasilescu să nu ne dea câte o veste-șoc în română, engleză sau franceză”, scrie Florin Negruțiu, într-un articol pentru Republica.

După ce ne-a ”impresionat” cu declarațiile pline de miez despre dublarea salariilor și impozitul pe gospodărie, Ministrul Muncii ne-a lovit în plin, de data aceasta, cu o explicație profundă pentru care vrea să plafoneze indemnizațiile pentru mame.

”Sunt foarte multe mămici care nu au un loc de muncă stabil, de exemplu, sau chiar tătici, pentru că se intră și în concediu de paternitate, dar, pentru faptul că scriu pe niște bloguri, primesc sume de bani fictive, din punctul nostru de vedere”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

Atâtea aberații într-o singură frază doar Lia Olguța Vasilescu putea înghesui”, notează Negruțiu, care face apoi o ”analiză pe text”:

Pentru început, Olguța susține acuzator că ”foarte multe mămici” nu au un loc de muncă stabil, dar nu pare a avea nici măcar o idee vadă despre acest număr.

Multe, multe? Cam câte? Le-a numărat doamna ministru? E un fenomen, o pandemie, o urgie? N-au loc de muncă stabil, așa-i? Parazitează societatea. N-au servici și se uită la video, tovarăși!”, analizează jurnalistul discursul social-democratei.

Bineînțeles, nici tăticii nu scapă de gura Olguței, căci aceștia îndrăznesc să-și ia concedii de paternitate. Totuși, remarcă Florin Negruțiu, Olguța îi dojenește cu tandrețe pe acești impostori plecați la vânătoare de indemnizații: ”mămici, tătici, pupici de la doamna ministru! Or fi mulți tătici de-ăștia? Sau sub 1 la sută?”.

Isteață foc cum e, mai remarcă Negruțiu, Olguța identifică rapid dușmanul de clasă: gravidele care o ard burghez pe bloguri și primesc sume de bani fictive.

Toate, toate? Sau câteva? Cam câte? E un fenomen sau o gogoașă de prostit lumea? Sunt câteva cazuri izolate sau o conspirație națională a gravidelor și a consorților acestora? Sau or fi chiar consorțiile alea, corporațiile, multinaționalele. O fi Soros în spate, Marele Țap?”, mai scrie jurnalistul pentru Republica.

Și în spatele acestei înșiruiri de aberații se află filosofia Olguței: ”atunci când vede o pată pe perete, în loc să dea cu trafaletul, dărâmă casa”.

Adică dacă acea persoană chiar primește o sumă fictivă de bani, ea comite o ilegalitate, iar statul trebuie să confiște suma și să urmărească penal acea persoană. Într-o astfel de situație, îl bagi pe hoț la pușcărie, nu schimbi Codul penal.

Până și Liviu Dragnea, care i-a înghițit multe chiftele doamnei în chestiune, s-a luat a doua zi cu mâinile de cap: Ce făcuși, Olguțo? Vrei să ne omori pe toți sub dărâmături? Și i-a dat mustrare verbală. Care va dura fix până la viitoarea emisiune omagială transmisă în direct din biroul doamnei ministru”, notează Florin Negruțiu, în finalul articolului pentru Republica. 

Citeşte mai multe despre:   Lia Olguta Vasilescu,   mame,   indemnizatii,   ministrul muncii
 
Loading...