Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Surse: Cabinetul Grindeanu a înregistrat la Secretariatul General al Guvernului un proiect de lege cu prevederile controversate din ordonanța 13 / UPDATE: Dragnea a confirmat că au fost discuții în Guvern despre acest proiect de lege

Surse: Cabinetul Grindeanu a înregistrat la Secretariatul General al Guvernului un proiect de lege cu prevederile controversate din ordonanța 13 / UPDATE: Dragnea a confirmat că au fost discuții în Guvern despre acest proiect de lege

Un articol de: - 05 Feb 2017, 17:48
Politică

UPDATE: Liviu Dragnea a confirmat că au existat discuții în Guvern despre acest proiect de lege, care urmează să fie trimis spre aprobare în Parlament.

 

Guvernul Grindeanu a preluat mai multe articole din ordonanța 13, pe care a abrogat-o duminică, și le-a inclus într-un proiect de lege, pe care l-a înregistrat la Secretariatul General al Guvernului, informează HotNews, care citează surse guvernamentale.

De exemplu, Guvernul PSD - ALDE a pus în acest nou proiect de lege prevederea din ordonanța 13 care practic desființează instituția denunțătorului. Astfel, notează HotNews, denunțătorii nu vor mai scăpa de răspunderea penală dacă nu depun denunțul în termen de șase luni de la săvârșirea faptei.

Noul proiect de lege nu include prevederea din ordonanță potrivit căreia abuzul în serviciu e considerat infracțiune doar dacă prejudiciul fixat este de peste 200.000 de lei. Totuși, a fost preluat articolul ce scade pedeapsa de la 7 ani la 3 ani pentru abuzul în serviciu, ceea ce determină reducerea termenului de prescripție. Mai mult, susține HotNews, reducerea pedepsei face imposibilă arestarea preventivă chiar dacă prejudiciul este foarte mare.

De asemenea, au fost menținute în proiectul de lege condițiile mai dificile pentru dovedirea infracțiunii, fapt ce îi ajută pe Liviu Dragnea și pe toți ceilalți acuzați de abuz în serviciu.

Celelalte dispoziții ale ordonanței 13 abrogate duminică au fost și ele incluse în noul proiect de lege

Potrivit legii, precizează HotNews, un proiect de lege poate fi promovat de Guvern numai după consultare publică și interministerială. Totuși, acest proiect nu a fost discutat în ședința de Guvern de duminică, dar a fost deja înregistrat la SGG. 

Dacă Guvernul va adopta într-o ședinta viitoare proiectul de lege, acesta va fi trimis Parlamentului pentru dezbatere și aprobare.

Citeşte mai multe despre:   proiect de lege,   ordonanta de urgenta
 
Loading...