SURSE: Florin Iordache a obținut șefia Consiliului Legislativ pentru că unii USR-iști nu au votat cu Augustin Zegrean, conform înțelegerii cu PNL. La schimb, PSD a votat un USR-ist la conducerea unei secții din instituție

SURSE: Florin Iordache a obținut șefia Consiliului Legislativ pentru că unii USR-iști nu au votat cu Augustin Zegrean, conform înțelegerii cu PNL. La schimb, PSD a votat un USR-ist la conducerea unei secții din instituție
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democratul Florin Iordache a devenit noul șef al Consiliului Legislativ după ce a obținut, marți, 185 de voturi ”pentru”, în ședința plenului reunit la Senatului și Camerei Deputaților. Potrivit unor surse politice, fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, ar fi câștigat la votul din Parlament dacă cei de la USR ar fi respectat înțelegerea cu PNL și l-ar fi susținut cu toții. La schimb, social-democrații l-au susținut peGeorge Edward Dircă, de la USR, pentru funcția depreședinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ.

La ședința de plen de marți au fost prezenți 240 de parlamentari, iar pentru șefia Consiliului Legislativ au existat 228 de voturi valabil exprimate.

Astfel, fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, susținut de PSD, a obținut votul favorabil din partea a 185 de aleși, în timp ce alți 43 au votat „împotrivă”.

Fostul șef al CCR, Augustin Zegrean, susținut de liberali, a înregistrat 41 de voturi „pentru” și 187 de voturi „împotrivă”, în timp ce al treilea candidat, Ionuț Duli Mazâlu, propus de USR, a contabilizat 2 voturi „pentru” și 226 de voturi „împotrivă”.

Pe de altă parte, funcția de președinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost câștigată de senatorul USR George Edward Dircă.

Aici, din cei 240 de parlamentari prezenți, au existat 191 de voturi valabil exprimate, iar potrivit surselor citate, social-democrații ar fi votat cu Dircă.

Astfel, acesta a obținut 174 de voturi ”pentru” și 17 ”împotrivă”, rezultat prin care și-a asigurat funcția.

Contracandidații săi au obținut următoarele rezultate: Rodica Penescu – 4 voturi ”pentru” şi 187 ”împotrivă” și Andrei Ciochiu – 13 voturi ”pentru” şi 178 ”împotrivă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe