Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Surse: Korodi Attila ar urma să preia Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier în locul lui Kelemen Hunor

Surse: Korodi Attila ar urma să preia Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier în locul lui Kelemen Hunor

Un articol de: - 09 Oct 2014, 21:41
Foto: abrudinfo.ro Politică

Ministrul Mediului, Korodi Attila, ar urma să preia, interimar, şi portofoliul de la Ministerul Culturii - devenit vacant după ce şeful statului a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor -, dar şi pe cel de vicepremier, afirmă surse din UDMR.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, presei, că a discutat cu premierul Victor Ponta, iar acesta va anunţa, vineri, cine va prelua, ca interimar, funcţia de ministru al Culturii şi pe cea de vicepremier.

Kelemen Hunor a spus că, în perioada de interimat de 45 de zile de la Ministerul Culturii, UDMR va face o nominalizare pentru cele două funcţii.

"Am discutat, joi, cu premierul Ponta, dar este atributul său să facă anunţul. Eu ştiu despre cine este vorba, dar aşteptăm până mâine. Va fi un interimat, în acest moment vorbim de un interimat, iar în acest interval de 45 de zile vom face o nominalizare. Când e vorba de această perioadă de interimat, cel care va asigura interimatul va asigura ambele funcţii, şi cea de ministru al Culturii, şi pe cea de vicepremier. Din perspectiva noastră nu este o problemă foarte importantă, 45 de zile nu înseamnă prea mult, este un interimat constituţional legal, până când se finalizează acest interimat, vom face o propunere. Şi portofoliul şi funcţia de vicepremier rămân la UDMR, interimarul nu are importanţă să intrăm în detalii, interimatul este unul care se termină foarte repede", a spus Kelemen, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, surse din UDMR au declarat că ministrul din Guvernul Ponta care va prelua, interimar, şi Ministerul Culturii şi funcţia de vicepremier va fi Korodi Attila, ministrul Mediului.

"Noi acceptăm ca interimatul funcţiei de ministru al Culturii şi de vicepremier să fie preluate fie de ministrul Mediului, Korodi Attila, fie de premierul Victor Ponta. Acestea sunt cele două variante", au spus sursele citate.

Citeşte mai multe despre:   Kelemen Hunor
 
Loading...