Vizită la nivel înalt: Preşedintele Parlamentului European, întâlnire cu preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă la Bucureşti (VIDEO)

Vizită la nivel înalt: Preşedintele Parlamentului European, întâlnire cu preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă la Bucureşti (VIDEO)

Musafiri de rang înalt, în România, în plin scandal politic! La această oră, are loc o şedinţă la Guvern, la care ia parte preşedintele Parlamentului European. Antonio Tajani şi-a început în această dimineaţă vizita la Bucureşti.

A fost primit la Palatul Victoria de premierul Viorica Dăncilă de la prima oră şi urmează la ora 11 să fie primit la Palatul Cotroceni şi de preşedintele Klaus Iohannis.

„(…) În ceea ce privește programul președinției, am reliefat faptul că ne axăm pe patru piloni principali: o Europă coezivă, siguranța Europei, creșterea rolului global al Europei, dar în același timp și promovarea valorilor europene. O atenție deosebită o vom acorda Balcanilor de Vest, dar și parteneriatului Estic. În programul nostru acordăm atenție strategiei Dunării. (…) Am reliefat faptul că fiecare minister știe ce are de făcut, știe ce dosare are în lucru, știe că trebuie să meargă la trilog împreună cu Comisia Europeană și Parlamentul European și că are o prioritizare a acestor dosare. Pentru noi este un examen. România deține pentru prima dată președinția Consiliului UE. Sperăm ca acest examen să-l trecem cu succes”, a spus Viorica Dăncilă, la Guvern, într-o declarație comună cu Antonio Tajani.

”A venit momentul să accelerăm aderarea României la Schengen.”, a afirmat şiAntonio Tajani.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Recent, preşedintele Parlamentului European a lansat un apel statelor membre, care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, să renunţe la această împotrivire, dar a remarcat totodată că autorităţile române nu au ştiut să fructifice şansa pe care o reprezintă fondurile europene.

În programul lui Antonio Tajani mai apar participarea la Reuniunea Conferinţei Preşedinţilor Parlamentului European şi a Guvernului României, declaraţii comune cu premierul Dăncilă şi participarea la un prânz de lucru oferit de premierul Viorica Dăncilă în onoarea sa.

Delegaţia PE mai are programate întâlniri cu preşedinţii celor două Camere şi participarea la o dezbatere cu tema „Tinerii în dialog cu Parlamentul European”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe