Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tanczos Barna: Tot ce avem în țară li se datorează vânătorilor. Serviciile publice prestate de asociațiile de vânătoare trebuie plătite

Tanczos Barna: Tot ce avem în țară li se datorează vânătorilor. Serviciile publice prestate de asociațiile de vânătoare trebuie plătite

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 11 Mai 2021, 18:53
Tanczos Barna: Tot ce avem în țară li se datorează vânătorilor. Serviciile publice prestate de asociațiile de vânătoare trebuie plătite Foto: Tánczos Barna / Facebook Politică

Tanczos Barna (UDMR), ministrul Mediului, a declarat, marți, că ministerul va căuta soluții pentru a plăti activitatea asociațiilor de vânători, pe motiv că „tot ce avem în țară li se datorează”.

 

Tanczos Barna, numai cuvinte de laudă pentru asociațiile de vânătoare

 

„Timp de sute de ani singurii care s-au ocupat de gestionarea fondului cinegetic au fost vânătorii. Tot ce avem în țară li se datorează. În mare parte din Europa această populație de mare carnivor a dispărut. Ceea ce avem noi în România li se datorează vânătorilor care au gestionat corect”, a susținut Tanczos Barna, potrivit Digi24.

Ministrul Mediului a spus apoi că există o problemă legată de costurile de administrare a habitatelor naturale. Tanczos Barna a explicat faptul că până în 2016 a existat vânătoare la speciile protejate, ceea ce a reprezentat o sursă de venit pentru asociațiile de vânătoare. 

„Pentru a nu mai împinge asociațiile de vânătoare în găsirea unor soluții mai mult sau mai puțin etice, mai mult sau mai puțin legale”, a continuat ministrul, trebuie găsite surse de finanțare pentru administrarea speciilor strict protejate.

„Este nevoie de o nouă abordare și în cazul acestor specii strict protejate: patrularea, hrănirea, intervenția trebuie finanțate cumva pentru că în caz contrar vom pierde paza și protecția acestor habitate. Aici ministerul trebuie să găsească soluții. Serviciile publice prestate de aceste asociații de vânătoare trebuie remunerate”, a declarat Tanczos.

Citeşte mai multe despre:   Tanczos Barna,   vanatori,   asociatii de vanatoare