Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tanczos Barna, amendat pentru viteză. Surse: Le-ar fi zis polițiștilor că are coronavirus / Senatorul UDMR: Am spus textual că mă duc doar să fac testul

Tanczos Barna, amendat pentru viteză. Surse: Le-ar fi zis polițiștilor că are coronavirus / Senatorul UDMR: Am spus textual că mă duc doar să fac testul

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 19 Mar 2020, 08:14
Tanczos Barna, amendat pentru viteză. Surse: Le-ar fi zis polițiștilor că are coronavirus / Senatorul UDMR: Am spus textual că mă duc doar să fac testul Foto: Tanczos Barna / Facebook Politică

Senatorul UDMR Tanczos Barna a declarat că, pe 14 martie, a fost prins conducând cu viteză și amendat, deși le-a spus polițiștilor că se grăbește să-și facă testul pentru coronavirus, dat fiind că un coleg de-ai săi, parlamentar, fusese depistat pozitiv. În schimb, agenții din trafic susțin, potrivit surselor Digi24, că senatorul a afirmat că are coronavirus, iar ei s-au prins că minte și, când au verificat la Direcția de Sănătătate Publică, au aflat că, de fapt, acesta nu-și făcuse testul niciodată.

Contactat de Digi24,  Tanczos Barna a zis inițial că nu a fost prins de poliție, apoi a explicat, în direct, că atunci când a fost sunat a fost trezit din somn și a fost întrebat dacă a fost prins „astăzi” (miercuri - n.r.), și nu pe 14.

„Nu am mințit nici atunci și nu mint nici acum. Pe 14 m-a oprit poliția pentru depășirea vitezei, mergeam cu 81 la oră la 200 de metri de intrarea în localitatea Olteni. Știind că cu o zi înainte un coleg senator a fost declarat pozitiv, l-am avertizat pe domnul agent că s-ar putea să fiu pozitiv și mă duc să fac test. I-am spus textual că mă duc la București să fac test de coronavirus. Am plătit amenda și din punctul meu de vedere, această poveste este închisă. Nu l-am mințit, i-am spus că s-ar putea să fiu pozitiv și mă duc la București să fac test”, a declarat Tanczos Barna, la Digi24.

El a mai precizat că, pe 14 martie, și-a făcut testul pentru coronavirus, alături de alte „400 sau 500 de persoane”, asta deoarece cu o zi înainte un coleg, mai precis senatorul PNL Vergil Chițac, fusese depistat pozitiv.

„Nu are legătură cu viteza, n-am comentat nicio secundă viteza. Am spus că mă duc la București să fac test și l-am avertizat pe domnul agent că s-ar putea să fiu pozitiv. Cred că a fost un gest responsabil, pentru că s-a apropiat de mine la mai puțin de un metru”, a explicat Tanczos Barna.

El a mai susținut că DSP a comunicat faptul că nu-și făcuse testul deoarece el încă stătea la coadă, căci erau multe persoane ce trebuiau verificate. Ulterior, el i-a contactat și le-a spus că este negativ.
 

Citeşte mai multe despre:   Tanczos Barna,   UDMR