Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu, după moțiune: 'Executivul Dăncilă a ignorat avertismentele pe care ALDE le-a dat. Pentru România nu e o bucurie să se ajungă la al șaselea guvern în cinci ani'

Tăriceanu, după moțiune: 'Executivul Dăncilă a ignorat avertismentele pe care ALDE le-a dat. Pentru România nu e o bucurie să se ajungă la al șaselea guvern în cinci ani'

Un articol de: B1.ro - 10 Oct 2019, 16:54
Politică

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, după ce Guvernul Dăncilă a picat la moțiunea de cenzură, că "pentru România nu e o bucurie să se ajungă la al șaselea guvern în cinci ani, cu atât mai mult într-o perioadă când energiile guvernamentale ar trebui dedicate alcătuirii noului buget."

"Un buget foarte important, pentru că de forma în care el va fi conceput depinde viitorul țării. Vom avea investiții în infrastructură si în domenii tehnologice de vârf, ori ne vom concentra pe pomeni electorale, pe subvenții ascunse și pe anulări de datorii publice?", adaugă liderul ALDE, într-o postare pe Facebook.

Tăriceanu spune că venise, totuși, momentul ca Guvernul Dăncilă să plece de la Palatul Victoria, "spre binele cetățenilor".

"Guvernul Dăncilă a căzut pentru că s-a dovedit incapabil să se ridice la înălțimea misiunii sale și pentru că a ignorat avertismentele pe care noi i le-am adresat.

Cramponarea de putere e întotdeauna păguboasă în politică și o spun asta din poziția unui lider care i-a surprins pe mulți tocmai prin refuzul de a se agăța de scaun.

Câteodată trebuie să ai tăria de a dărâma mai înainte de a construi", spune Tăriceanu.

Acesta a vorbit și despre viitorul ALDE.

"Suntem pregătiți, noi, cei din ALDE, să susținem un cabinet cu adevărat în slujba țării, un cabinet cu mai puține ministere decât cabinetul care astăzi a plecat, cu un program de guvernare cu accente liberale și care să-și ia angajamentul că nu va umbla la chestiuni pe care noi le considerăm inalienabile. Un guvern care să nu îndrepte România din nou spre statutul de republică a procurorilor și a generalilor, care să mențină cota unică și care să nu se atingă de pensile si salariile cetățenilor.

Urmează o perioadă complicată care poate accentua frământările din politică, iar ele pot antrena frământări economice și sociale.

Fac un apel la rațiune, la moderație și la înțelepciune, pentru a găsi împreună cele mai corecte soluții, chiar dacă ele nu vor mulțumi pe toată lumea", conchide Tăriceanu.

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   ALDE
 
 
Loading...