Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu a anunțat strategia ALDE pentru alegerile din anul 2016: „Politica trebuie făcută profesionist”

Tăriceanu a anunțat strategia ALDE pentru alegerile din anul 2016: „Politica trebuie făcută profesionist”

Un articol de: - 05 Oct 2015, 16:15
Tăriceanu a anunțat strategia ALDE pentru alegerile din anul 2016: „Politica trebuie făcută profesionist” Politică

Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin au anunțat azi, în cadrul unei conferințe de presă, calendarul de acțiuni de pregătire a alegerilor din 2016.

Prima etapă a strategiei pregătirii alegerilor de anul viitor se constituie în campania de atragerea de noi membri. Plecăm de la premiza că este nevoie de o nouă clasă politică, o clasă politică proaspătă, alcătuită din oameni care nu au nici un fel de trecut discutabil, deoarece sunt mulți oameni politici cu o imagine distrusă din cauza corupției. Prin urmare vrem să aducem oameni noi, cu un suflu nou, oameni cu competențe profesionale”, a declarat copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

Astfel, începând din luna octombrie și până pe data de 15 decembrie a.c., ALDE va derula o campanie de atragere de noi membri.
A doua etapă a strategiei pregătirii alegerilor din 2016 se referă la alegerea candidaților. Ei vor fi desemnați prin alegeri directe, iar fiecare membru de partid îl va vota pe cel mai bun candidat la alegerile locale.

În felul acesta transmitem un mesaj clar membrilor de partid, că votul lor contează în luarea deciziilor. Votul lor este important, decisiv. Este un sistem nou în România pentru desemnarea candidaților, prin care dorim să înlăturăm sistemul de baroni locali care, indiferent ce se întâmplă, rămân în fruntea organizațiilor”, a subliniat Călin Popescu-Tăriceanu într-un comunicatd e presă remis B1 TV.

Această etapă, a alegerilor interne, se va derula între 15 ianuarie și 15 martie 2016. Tot în această perioadă, va avea loc și desemnarea reprezentanților ALDE în secțiile de votare.

A treia etapă va avea loc în perioada 15 martie – 30 aprilie 2016 și este legată de pregătirea candidaților pentru alegerile locale. Călin Popescu-Tăriceanu a spus că: „Politica trebuie făcută profesionist”, de aceea este necesară o etapă de pregătire a viitorilor candidați. Timp de o lună și jumătate, se va face o pregătire a candidaților pentru alegeri, în care vor învăța cum să se prezinte în fața electoratului și a presei, cum să vorbească, ce atitudine să abordeze. Toţi candidaţii vor participa și la cursuri de formare politică. În această perioadă se va desfăşura și pregătirea din punct de vedere tehnic, a reprezenților în secțiile de votare, pentru o cunoaștere mai bună a legislației și a competențelor pe care aceștia le vor avea la alegeri, în limitele mandatului lor.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a anunțat, că în şedinţa ALDE a prezentat situația de săptămâna trecută din Camera Deputaților, când legea care finanța programul național de irigații a fost respinsă din lipsă de voturi:

I-am anunțat pe colegii mei că nu abandonez această idee", a spus ministrul Agriculturii.

Daniel Constantin a mai anunțat că va merge la grupul senatorial al PSD și va informa asupra acestui proiect de irigații, dar și a Programului Național de Dezvoltare Rurară. „Este singurul program deschis cu o alocare de 1,6 miliarde de euro, iar acum două săptămâni primarii au primit permisiunea să depună și ei proiecte pentru modernizarea spațiului rural, pentru proiecte de infrastructură rutieră şi canalizare”, a mai precizat copreședintele ALDE Daniel Constantin.