Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu (ALDE): Dăncilă să vină în Parlament dacă vrea să arate că pactul pentru bunăstare nu este decât o lovitură electorală pentru a smulge voturi de la pensionari

Tăriceanu (ALDE): Dăncilă să vină în Parlament dacă vrea să arate că pactul pentru bunăstare nu este decât o lovitură electorală pentru a smulge voturi de la pensionari

Un articol de: Vladimir Ionescu - 16 Sep 2019, 20:21
Foto: facebook.com/pg/tariceanu Politică

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele ALDE, a catalogat pactul pentru bunăstarea românilor propus de premierul Dăncilă drept „o propunere electorală”, dar a recunoscut că, în alte condiții, un asemenea acord ar fi util.

„Dacă nu ar fi doar o propunere electorală, un pact pentru bunăstarea românilor ar fi ceva foarte util. Cum la fel de util ar fi unul în domeniul construcţiilor de autostrăzi sau spitale. Sau pentru un învăţământ modern. Dar nici autostrăzile şi nici bunăstarea nu vin doar din semnarea unor pacte, ci vin din decizii politice asumate de întreaga clasă politică, decizii care să treacă dincolo de interesul de moment al unui an electoral”, a scris Tăriceanu, luni, pe pagina sa de Facebook.

În acest context, liderul ALDE a invitat-o pe Viorica Dăncilă să demonstreze că acest pact nu este unul menit „să mai smulgă niște voturi de la pensionarii pe care îi sperie cu tot felul de zvonuri”.

„Dacă vrea să ne dovedească faptul că este mai mult decât o lovitură electorală prin care să mai smulgă niște voturi de la pensionarii pe care îi sperie cu tot felul de zvonuri, dna Dăncilă trebuie să vină în Parlament cu acest Pact.

Este un subiect mult prea serios să-l tratăm doar electoral. Iar la această dezbatere vom invita BNR, Consiliul Fiscal, Consiliul Economic şi Social şi alte organizații care, alături de partidele politice, pot să garanteze un asemenea pact.

Împreună vom vedea cât de serios este acest pact și mai ales cât de realist și sustenabil este. Pentru a vedea aceste lucruri dna Dăncilă trebuie să ne prezinte proiecțiile de buget pentru anii care urmează, estimări ale veniturilor și alți indicatori care să ne asigure că nu fluturăm pe la nasul românilor promisiuni fără acoperire”, a adăugat Tăriceanu.

 

 

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu-Tariceanu,   ALDE
 
 
Loading...