Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu cere Guvernului devansarea unor măsuri cuprise în Codul Fiscal din 2017 în 2016

Tăriceanu cere Guvernului devansarea unor măsuri cuprise în Codul Fiscal din 2017 în 2016

Un articol de: - 29 Sep 2015, 17:42
Politică

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că este momentul să fie întocmit un prim bilanț după adoăptarea noului Cod fiscal. Totodată, liderul ALDE spuen că a purtat discuții pe această temă cu minsitrul Finațelor, subliniid că, în condițiile în care cifrele și indicatorii macroeconomici permit, se va încerca devansarea măsurilor anunțate pentru 2017 în 2016.

„Suntem într-un moment în care putem face un bilanț. Noul Cod Fiscal a fost adoptat. Au fost multe discuții pe marginea Codului ‪#‎Fiscal‬ și, din considerente de precauție, s-a hotărât decalarea termenului de introducere a unor măsuri de la 1 ianuarie 2017. L-am rugat pe primul ministru și pe ministrul Finanțelor Publice să urmărim evoluția ‪#‎economiei‬și, în condițiile în care cifrele și indicatorii macroeconomici permit și dacă economia merge bine, să încercăm să devansăm măsurile anunțate pentru 2017 în 2016”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Printre măsurile amânate pentru 2017 prin noul Cod Fiscal, se numără eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supra-accizei la carburanți și reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%. Impozitul nu se aplică pentru dividendele plătite de o firmă alteia, dacă cea din urmă deține la prima mai mult de 10% din capitalul social pe o perioadă mai mare de 1 an.

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   Cod Fiscal,   taxe,   impozite,   TVA
 
Loading...