Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu: Eu nu am pretenția paternității asupra proiectului meu de țară. Dacă Iohannis ar vrea să îl conducă, aș fi foarte bucuros pentru că, în final, ceea ce mă interesează este România

Tăriceanu: Eu nu am pretenția paternității asupra proiectului meu de țară. Dacă Iohannis ar vrea să îl conducă, aș fi foarte bucuros pentru că, în final, ceea ce mă interesează este România

Un articol de: - 06 Oct 2015, 22:59
Tăriceanu: Eu nu am pretenția paternității asupra proiectului meu de țară. Dacă Iohannis ar vrea să îl conducă, aș fi foarte bucuros pentru că, în final, ceea ce mă interesează este România Politică

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că proiectul său de țară ar putea fi susținut de președintele Klaus Iohannis, acesta având posibilitatea de a fi un factor de coagulare, informeză Agerpres.

"Am revenit cu o problemă la care țin foarte mult, este vorba despre proiectul de țară al României. Lipsa unui proiect de țară al României în acest moment mă face să încerc să mobilizez cât mai multe energii pentru a demara acest proiect. (...) România trebuie să își depășească condiția actuală și să ajungă pe primele locuri în Europa. Pare un lucru poate prea ambițios, o să spuneți mulți dintre dvs", a declarat Tăriceanu.

Acesta a mai afirmat că pentru punerea în aplicarea a proiectului este nevoie de un efort comun al clasei politice, instituțiilor statului, societății civile, mediului de afaceri, al sindicatelor și mediului academic.

Întrebat dacă Iohannis s-a arătat deschis să susțină un astfel de proiect, Tăriceanu a asusținut: "Discuția nu este recentă. (...) I-am spus președintelui, i-am prezentat ideea mea. Nu cred că era prima dată când auzea de ea. Nu am avut până în momentul de față nicio reacție din partea sa. Mi-aș dori foarte mult ca președintele, din poziția constituțională pe care o are, poziția politică, să se hotărască să susțină un astfel de proiect. Președintele ar putea să fie chiar factorul de coagulare. Eu nu am pretenția paternității. Dacă președintele ar vrea să se angreneze într-un astfel de proiect și să îl conducă aș fi foarte bucuros pentru că, în final, ceea ce mă interesează este România. Nu mă interesează persoana mea sau persoana altcuiva, important este cu toții să ne asumăm un astfel de proiect. Rolul constituțional al președintelui îi dă cea mai potrivită poziție pentru a demara un astfel de proiect".

Președintele Senatului a declarat că un astfel de proiect trebuie să fie ”al societății, al fiecăruia”.

"Eu cred că acest lucru se poate realiza cu o singură condiție — să ne unim cu toții în vederea materializării unui astfel de proiect și cred că, dacă acceptăm că trebuie să gândim și pe termen lung, nu numai de pe azi pe mâine, în tărâmul disputelor mărunte care afectează viața de zi cu zi, România poate să își propună un astfel de proiect și chiar să îl realizeze. Un astfel de proiect trebuie să aibă nu numai sprijinul partidelor politice. (...) Nu se poate ca un mic grup să își propună un astfel de proiect. El trebuie să fie un proiect de societate. Trebuie ca toți românii să se simtă parte la acest proiect pentru ca fiecare trebuie să contribuie într-un fel",a  mai spus Cășin popescu Tăriceanu.

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu