Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu îşi face praf colegii de partid: "De când suntem la guvernare, mulţi parcă au uitat că trebuie să facă politică"

Tăriceanu îşi face praf colegii de partid: "De când suntem la guvernare, mulţi parcă au uitat că trebuie să facă politică"

Un articol de: - 17 Mar 2018, 23:55
Tăriceanu îşi face praf colegii de partid: "De când suntem la guvernare, mulţi parcă au uitat că trebuie să facă politică" Politică

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, le-a transmis colegilor săi de partid un mesaj extrem de dur, la un an şi trei luni de când fac parte din coaliţia de guvernare.

Într-un mesaj video difuzat sâmbătă la Conferinţa teritorială de alegeri a filialei Olt a formaţiunii, Tăriceanu le-a cerut să nu uite să facă politică şi să comunice cu cetăţenii, arătând că a observat la mulţi dintre aceştia "o deosebită aplecare spre partea administrativă a guvernării". 

"De când suntem la guvernare am observat la foarte mulţi din colegii noştri o deosebită aplecare spre partea administrativă a guvernării. Suntem la guvernare, avem oameni buni care funcţionează în administraţie la nivelul miniştrilor, al secretarilor de stat, al agenţiilor şi instituţiilor statului, dar aceşti oameni, mulţi dintre ei, nu toţi, parcă au uitat că trebuie să facă politică. Acesta este principalul reproş pe care îl fac unora dintre colegii noştri. Sigur că trebuie să fie conştiincioşi, să fie responsabili la locul de muncă, dar nu trebuie să uite că facem parte cu toţii dintr-un partid, iar datoria noastră este să comunicăm cu cetăţenii, să le vorbim despre realizările noastre şi atunci când cetăţenii sunt nemulţumiţi să le explicăm, poate că sunt prost informaţi, aşa cum s-a întâmplat de foarte mute ori în trecut. Deci, fac un apel la dumneavoastră, toţi cei care lucraţi în administraţie, în administraţie centrală sau administraţie locală, nu uitaţi această componentă esenţială a activităţii politice, pentru că, altfel, sigur că guvernarea nu aduce totdeauna profitul pe care noi ni-l dorim, care se traduce în opţiuni şi în voturi", a spus Tăriceanu, conform Agerpres. 

Tăriceanu a mai susţinut că popularitatea partidului a crescut în ultimele luni, iar în luna februarie a fost creditat în sondajele de opinie cu 14 - 15%. 

Liderul ALDE a mai afirmat că formaţiunea s-a identificat cu lupta pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale şi, de la începutul guvernării, a "impus practic o agendă economică liberală, care s-a tradus prin reducerea şi anularea a 102 taxe fiscale, prin reducerea contribuţiilor sociale". 

Sâmbătă, la Slatina, a avut loc Conferinţa teritorială de alegeri a ALDE Olt. Deputatul Mihai Niţă a fost ales preşedinte al filialei. De altfel, el a fost şi singurul candidat la această funcţie.

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   ALDE,   Guvern,   Stiri Slatina,   Olt,   Mihai Nita