Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu, LANSEAZĂ un atac NIMICITOR la adresa lui IOHANNIS: “Recită statistici! Exact ca ca un politruc din vremea comunistă”

Tăriceanu, LANSEAZĂ un atac NIMICITOR la adresa lui IOHANNIS: “Recită statistici! Exact ca ca un politruc din vremea comunistă”

Un articol de: - 03 Mar 2018, 19:09
Politică

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat, sâmbătă, că pentru preşedintele Klaus Iohannis, atât timp cât "procentul condamnărilor este mai ridicat decât cel al abuzurilor", Direcţia Naţională Anticorupţie este "pe plus".

Totodată, el a precizat că a urmărit reacţiile care au urmat vizitei în România a prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.

"Primul tip de reacţie - pe care am văzut-o la politicienii români care şi-au făcut un obicei în a-şi critica propria ţară - mi-a amintit de comunism şi de vizitele secretarului de partid. Cu mânie proletară au înfierat România, au vorbit despre activarea articolului 7 pentru nerespectarea statului de drept, deşi chiar Frans Timmermans a precizat clar că nu se are în vedere un asemenea pas (...) Am văzut însă şi un alt tip de reacţie, pe care aş numi-o de verticalitate şi în conformitate cu principiile europene. Este o reacţie a celor care văd relaţia cu oficialii europeni ca fiind una de parteneriat, nu de subordonare", a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Preşedintele Senatului a afirmat că nimic nu justifică închiderea ochilor la abuzuri sau la încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

"Este suficient ca un singur cetăţean român să fie victima unor abuzuri, să fie arestat pe baza unor dovezi fabricate, să facă închisoare nevinovat, pentru a trage semnale de alarmă în societate şi a lua atitudine astfel încât aceste abuzuri să nu se repete", a spus Tăriceanu.

În opinia sa, unii oameni politici, în frunte cu şeful statului, recită statistici, fără a vedea problemele din sistem.

"Tot văd oameni politici, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, cum recită statistici: numărul de anchete a crescut, procurorii au X% rata de condamnări; exact ca un politruc din vremea comunistă, care vorbea despre producţia la hectar. Încălcările Constituţiei de către procurorul-şef al DNA, abuzurile şi dovezile fabricate, oamenii nevinovaţi care au fost arestaţi abuziv, toate par amănunte care nu au suficientă greutate în faţa acestor statistici. De ce? Pentru că, pentru domnul Iohannis, aceşti români sunt doar statistici, procente mai scăzute decât procentul condamnărilor. Pentru domnul Iohannis, atât timp cât procentul condamnărilor este mai ridicat decât cel al abuzurilor, DNA este pe plus", a afirmat Tăriceanu.

Citeşte mai multe despre:   Klaus Iohannis