Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Tăriceanu: "Dacă Iohannis voia ca România să fie un adevărat stat de drept, nu o caricatură, ar fi trebuit să denunţe protocoalele SRI"

Tăriceanu: "Dacă Iohannis voia ca România să fie un adevărat stat de drept, nu o caricatură, ar fi trebuit să denunţe protocoalele SRI"

Un articol de: - 02 Mai 2018, 17:18
Tăriceanu: "Dacă Iohannis voia ca România să fie un adevărat stat de drept, nu o caricatură, ar fi trebuit să denunţe protocoalele SRI" Politică

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, reacţionează după ce Klaus Iohannis a anunţat că va trimite legile justiţiei la CCR şi la Comisia de la Veneţia, lansând un nou atac la adresa şefului statului.

El a susţinut că, dacă preşedintele Klaus Iohannis ar fi fost cu adevărat preocupat de statul de drept, şi nu de "o caricatură de stat de drept", atunci ar fi denunţat protocoalele SRI. 

Tăriceanu mai susţine că s-a declanşat un conflict între Preşedinţie şi Parlament cu privire la sesizarea Curţii Constituţionale (CCR) şi a Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei, considerând că acest conflict este mai mult politic decât juridic.

"Cred că se declanşează un conflict interinstituţional între preşedinte şi Parlament, lucru pe care eu aş fi vrut să îl evităm, dar putem să acceptăm şi o astfel de situaţie. Dacă preşedintele este cu adevărat preocupat şi îşi doreşte o justiţie independentă şi ca România să fie un adevărat stat de drept, nu o caricatură de stat de drept, atunci ar fi trebuit, după părerea mea, să denunţe din primul moment protocoalele dintre SRI-DNA şi o serie de alte instituţii din justiţie, lucru care până astăzi nu s-a întâmplat. Are la îndemnână acest instrument, pentru că el conduce CSAT", a declarat, miercuri, Călin Popescu-Tăriceanu, conform news.ro.

"Mai degrabă este un conflic politic. Preşedintele are tot dreptul - şi respect acest drept - de a sesiza Curtea. Observ că în spatele acestui demers nu este unul mai degrabă de natură juridică, ci politică, dar preşedintele are dreptul să facă acest lucru", a precizat Tăriceanu, întrebat dacă va sesiza CCR cu privire la conflictul dintre Preşedinţie şi Parlament de care vorbea.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că trimite la Curtea Constituţională întregul pachet al legilor justiţiei şi sesizează Comisia de la Veneţia, el adresând şi un apel CCR să nu se grăbească şi să conlucreze cu organismul european (Detalii AICI).
 

Citeşte mai multe despre:   Calin Popescu Tariceanu,   Klaus Iohannis,   CCR,   Comisia de la Venetia